Borrelen is natuurlijk heerlijk, bijvoorbeeld voorafgaand aan een diner. Gezellig proosten met elkaar onder het genot van lekkere hapjes. En hoe fijn als je deze hapjes al van tevoren kunt klaarmaken? Zo heb jij alle tijd voor je gezelschap. Ter inspiratie delen wij de lekkerste recepten voor borrelhapjes die je van tevoren kunt klaarmaken.
Een goede borrel bestaat uit lekkere drankjes, goed gezelschap en natuurlijk heerlijke borrelhapjes. Je wilt vast niet de halve tijd van de borrel in de keuken staan om de hapjes te verzorgen. Daarom is het fijn als je de borrelhapjes van tevoren kunt klaarmaken. En laten wij nu de lekkerste recepten hiervoor hebben! Zo geniet jij van een stressvrije borrel. Proost!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Borrelhapjes die je van tevoren kunt klaarmaken:
Tip!
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Snelle rillette van gerookte zalm
Rilette is een Frans boerengerecht, vaak een smeersel van vlees wat vergelijkbaar is met klassieke paté. Voor een snelle borrelplank maken we een rillette van gerookte zalm.
Loaded hummus met volkoren platbrood
Sumak is een Midden-Oosterse specerij die wordt gemaakt van de dieprode, gedroogde bessen van de sumakplant. De smaak is friszuur en past bijna overal bij. Dat maakt deze borrelhap net even wat anders dan de meesten gewend zijn en daarom extra leuk!
Specerijentwister met venkelzaad en sesam
Deze twisters doen het bij veel mensen goed! Lekker voor bij de borrel of om gewoon zo als snack te eten. Tip: varieer met verschillende kruiden en serveer zo nog meer verschillende soorten twisters.
Pittige champignons met hummus en krokante wonton
De krokante wonton is heerlijk om in deze smeuïge hummus te dippen. Leg er nog een lekkere champignon bovenop en je hebt een heerlijke borrelhap!
Guacamole recept (met cheesy tortillachips)
Dit recept kan het eigenlijk nooit fout doen. Varieer met verschillende chips of kies bijvoorbeeld voor een pittige guacamole. Gegarandeerd succes!
Geitenkaasdip met dadels en pijnboompitten
Geitenkaas en dadels gaan supergoed met elkaar samen. Serveer hier luchtige crackers of een geroosterd broodje bij voor een knapperige bite.
Brioche breekbrood met zwarteknoflookboter
‘Macarons’ met filet americain, bieslook en maanzaadjes
Hartige macarons? Ja, zeker! Deze variant zal zeker in de smaak vallen tijdens de borrel. Je kunt natuurlijk ook voor vegetarische filet american gaan om er zo een vega-snack van te maken.
Pompoendip met mango en curry
Annelies van eenlepeltjelekkers.be: “Een feestje met vrienden of gewoon zin om uitgebreid te aperitieven met het gezin? Deze dip van pompoen doet het altijd goed. Maak hem extra pittig door meer chilipeper toe te voegen. Geen pompoen? Met zoete aardappel lukt het ook.”
Vijgenspiesjes met Gorgonzola, parmaham en chiliolie
De hartige Gorgonzola en parmaham passen perfect bij de zoete vijgen. De chiliolie geeft het geheel een heerlijk pittig randje.
Snelle rillette van gerookte zalm
Rilette is een Frans boerengerecht, vaak een smeersel van vlees wat vergelijkbaar is met klassieke paté. Voor een snelle borrelplank maken we een rillette van gerookte zalm.
Ingrediënten
Bereiding
Hak de gerookte zalm en de dille fijn met een scherp mes. Meng de yoghurt en de mayonaise erdoorheen. Breng op smaak met zout, peper en het citroensap.
Verhit wat boter in een koekenpan en bak er de plakjes stokbrood goudbruin en knapperig in. Serveer met de rillette.
Onze tips
Borreltijd! 3x heerlijke recepten voor op de borrelplank
5x bladerdeeghapjes voor bij de borrel
5x lekkere recepten voor borrelbroodjes
Bij de borrel: de beste dips en smeersels
Borreltijd: 5x heerlijke vegetarische hapjes
Griekse gerechten: 12x inspiratie voor thuis op tafel
Deze curry recepten wil je vanavond nog maken
6x romantische gerechten voor twee personen
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.