Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Snelle rillette van gerookte zalm

10+ borrelhapjes die je van tevoren kunt klaarmaken

Borrelen is natuurlijk heerlijk, bijvoorbeeld voorafgaand aan een diner. Gezellig proosten met elkaar onder het genot van lekkere hapjes. En hoe fijn als je deze hapjes al van tevoren kunt klaarmaken? Zo heb jij alle tijd voor je gezelschap. Ter inspiratie delen wij de lekkerste recepten voor borrelhapjes die je van tevoren kunt klaarmaken.

Een goede borrel bestaat uit lekkere drankjes, goed gezelschap en natuurlijk heerlijke borrelhapjes. Je wilt vast niet de halve tijd van de borrel in de keuken staan om de hapjes te verzorgen. Daarom is het fijn als je de borrelhapjes van tevoren kunt klaarmaken. En laten wij nu de lekkerste recepten hiervoor hebben! Zo geniet jij van een stressvrije borrel. Proost!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Borrelhapjes die je van tevoren kunt klaarmaken:

Tip!

snelle rilette met zalm-copy

Snelle rillette van gerookte zalm

Rilette is een Frans boerengerecht, vaak een smeersel van vlees wat vergelijkbaar is met klassieke paté. Voor een snelle borrelplank maken we een rillette van gerookte zalm.

Naar het recept
Loaded hummus met volkoren platbrood

Loaded hummus met volkoren platbrood

Sumak is een Midden-Oosterse specerij die wordt gemaakt van de dieprode, gedroogde bessen van de sumakplant. De smaak is friszuur en past bijna overal bij. Dat maakt deze borrelhap net even wat anders dan de meesten gewend zijn en daarom extra leuk!

Naar het recept
Specerijentwister met venkelzaad en sesam

Specerijentwister met venkelzaad en sesam

Deze twisters doen het bij veel mensen goed! Lekker voor bij de borrel of om gewoon zo als snack te eten. Tip: varieer met verschillende kruiden en serveer zo nog meer verschillende soorten twisters.

Naar het recept
Pittige champignons met hummus en krokante wonton

Pittige champignons met hummus en krokante wonton

De krokante wonton is heerlijk om in deze smeuïge hummus te dippen. Leg er nog een lekkere champignon bovenop en je hebt een heerlijke borrelhap!

Naar het recept
Guacamole met cheesy tortillachips

Guacamole recept (met cheesy tortillachips)

Dit recept kan het eigenlijk nooit fout doen. Varieer met verschillende chips of kies bijvoorbeeld voor een pittige guacamole. Gegarandeerd succes!

Naar het recept
Geitenkaasdip met dadels en pijnboompitten

Geitenkaasdip met dadels en pijnboompitten

Geitenkaas en dadels gaan supergoed met elkaar samen. Serveer hier luchtige crackers of een geroosterd broodje bij voor een knapperige bite.

Naar het recept
Brioche breekbrood met zwarteknoflookboter

Brioche breekbrood met zwarteknoflookboter

Bij een borrel mag een breekbrood niet ontbreken. Deze variant is hartstikke feestelijk door de zwarteknoflookboter. Lekker én net wat specialer dan gewone kruidenboter.

Naar het recept
‘Macarons’ met filet americain, bieslook en maanzaadjes

‘Macarons’ met filet americain, bieslook en maanzaadjes

Hartige macarons? Ja, zeker! Deze variant zal zeker in de smaak vallen tijdens de borrel. Je kunt natuurlijk ook voor vegetarische filet american gaan om er zo een vega-snack van te maken.

Naar het recept
Pompoendip met mango en curry

Pompoendip met mango en curry

Annelies van eenlepeltjelekkers.be: “Een feestje met vrienden of gewoon zin om uitgebreid te aperitieven met het gezin? Deze dip van pompoen doet het altijd goed. Maak hem extra pittig door meer chilipeper toe te voegen. Geen pompoen? Met zoete aardappel lukt het ook.”

Naar het recept
Vijgenspiesjes met Gorgonzola, parmaham en chiliolie

Vijgenspiesjes met Gorgonzola, parmaham en chiliolie

De hartige Gorgonzola en parmaham passen perfect bij de zoete vijgen. De chiliolie geeft het geheel een heerlijk pittig randje.

Naar het recept
FAVORIET VAN JULIE
snelle rilette met zalm-copy

Snelle rillette van gerookte zalm

Rilette is een Frans boerengerecht, vaak een smeersel van vlees wat vergelijkbaar is met klassieke paté. Voor een snelle borrelplank maken we een rillette van gerookte zalm.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

100 g gerookte zalm
½ bosje dille
2 el Griekse yoghurt
1 el mayonaise
zout en peper
sap van ¼ citroen
boter (om in te bakken)
½ stokbrood (in plakjes)

Bereiding

  1. Hak de gerookte zalm en de dille fijn met een scherp mes. Meng de yoghurt en de mayonaise erdoorheen. Breng op smaak met zout, peper en het citroensap.

  2. Verhit wat boter in een koekenpan en bak er de plakjes stokbrood goudbruin en knapperig in. Serveer met de rillette.

Onze tips

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!