
Staat de eerstvolgende borrel al in de agenda? Op het werk, met familie en vrienden of gewoon omdat het kan. Om je wat inspiratie te geven maakten we de lekkerste borrelhapjes met bladerdeeg!
Lees verder na de advertentie
Bladerdeeghapjes
Zodra je vrienden of familie je huis binnenkomen zet de geur van knapperig bladerdeeg uit de oven de sfeer al lekker neer. Dat weten wij als geen ander, vandaar dat we een mooi lijstje hebben gemaakt voor bladerdeeghapjes.
Het enige wat je hoeft te doen is je favoriete recept uit te kiezen en deze te maken. In de meeste recepten doet de oven ook nog eens het meeste werk, zodat jij alle tijd hebt voor de gasten!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Recepten voor bladerdeeghapjes:
Trek gekregen? Dat snappen we helemaal! Laat je inspireren door onze favoriete recepten met bladerdeeg.

Pinwheel-breekbrood met paddenstoelen
Heb je weleens een breekbrood gemaakt? Niets is gezelliger dan dit heerlijke bladerdeeghapje. Je zet het brood op tafel en iedereen breekt zelf een stukje af.

Krans met cranberry’s, camembert en noten
Kaas maakt alles beter, dat geldt ook voor bladerdeeghapjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze krans met camembert? Alsof je een mini-kaasfondue voor je gasten op tafel zet.
Tip

Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding: 1 jaar Foodies met 43% korting! Dat betekent 12 nummers voor maar 55,- (i.p.v. € 95,88).

Zuurkoolstrudel met kruidendip
Deze strudel is een feestje op de borrelplank! De zuurkool past perfect bij de dip met verse kruiden. Let wel op, laat de zuurkool goed uitlekken om te voorkomen dat het deeg doorweekt raakt. Anders is het zonde van je bladerdeeghapjes natuurlijk.

Bladerdeegpizza met geitenkaas en dadels
Wist je dat je met vers bladerdeeg ook de lekkerste pizza’s maakt? Snijd de pizza in kleine stukjes en je hebt het perfecte borrelhapje. Zeker met het recept voor deze pizza met geitenkaas en dadels!

Saucijzenbroodjes
Deze saucijzenbroodjes zijn de ster van de borrel! Weet je wat het fijnste is? Ze staan zo op tafel, en je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig. Easy peasy bladerdeeghapjes dit jaar, zonder in te leveren op smaak!
Borrelen met Tante Fanny
Met het koelverse bladerdeeg van Tante Fanny kun je direct aan de slag. De handige rol zorgt ervoor dat je alle kanten op kunt. Van een strudel uit één stuk tot plakken pinwheels van een goedgevulde rol. Of je nu kiest voor een prachtig voorafje tijdens het kerstdiner of feestelijke nieuwjaarsborrel, deze recepten voor bladerdeeghapjes met kerst passen altijd.
Behalve vers bladerdeeg heeft Tante Fanny ook vijf verschillende soorten vers pizzadeeg, vers flammkuchendeeg, vers quiche- & taartdeeg en filodeeg. Ook nog eens allemaal vegan. Zo is het niet moeilijk om snel iets spectaculairs op tafel te zetten, zeker niet met deze bladerdeeghapjes!
Ons favoriete bladerdeeghapje:

Pinwheel-breekbrood met paddenstoelen
Heb je weleens een breekbrood gemaakt? Niets is gezelliger dan dit heerlijke bladerdeeghapje. Je zet het brood op tafel en iedereen breekt zelf een stukje af.
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak er de paddenstoelen en de knoflook op hoog vuur in tot het vrijgekomen vocht volledig verdampt is. Haal van het vuur en laat iets afkoelen. Roer de tapenade, de tomaatjes, de tijm en de rozemarijn erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
Rol het bladerdeeg uit en bestrooi met het paneermeel. Verdeel het paddenstoelenmengsel gelijkmatig over het deeg en bestrooi met de kaas. Rol het deeg vanaf de lange zijde strak op tot een stevige rol en snijd deze in ca. 10 dikke plakken.
Bekleed een springvorm met het bakpapier en vet de zijkanten van de vorm in met olie. Leg de plakken naast elkaar in de springvorm, laat tussen de plakken 1 cm ruimte vrij. Bak in ca. 30 minuten goudbruin en gaar in de oven. Garneer met fijngehakte bieslook.
Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto: Willem van Santen Styling: Alexandra Hereijgers
Lees ook:
Onze tips

Van pittig tot zoet: dit zijn de lekkerste marinades voor bij de BBQ

Geen luchtje dit jaar: dit wil je vader écht voor vaderdag

Geslaagd? Serveer deze hapjes voor een onvergetelijk examenfeest

Lichte maaltijden voor het avondeten

5x recepten voor de lekkerste zomerse taarten

Of je nu slaagt of zakt: dit gebak met champagne is er voor élke uitslag

15x heerlijke recepten met aardappel

10+ heerlijke recepten voor aardappels uit de oven
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.