Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Bladerdeeghapjes met kerst: krans met cranberry’s, camembert en noten

5x bladerdeeghapjes voor bij de borrel

In samenwerking met Tante Fanny
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Staat de eerstvolgende borrel al in de agenda? Op het werk, met familie en vrienden of gewoon omdat het kan. Om je wat inspiratie te geven maakten we de lekkerste borrelhapjes met bladerdeeg!

Bladerdeeghapjes

Zodra je vrienden of familie je huis binnenkomen zet de geur van knapperig bladerdeeg uit de oven de sfeer al lekker neer. Dat weten wij als geen ander, vandaar dat we een mooi lijstje hebben gemaakt voor bladerdeeghapjes.

Het enige wat je hoeft te doen is je favoriete recept uit te kiezen en deze te maken. In de meeste recepten doet de oven ook nog eens het meeste werk, zodat jij alle tijd hebt voor de gasten!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten voor bladerdeeghapjes:

Trek gekregen? Dat snappen we helemaal! Laat je inspireren door onze favoriete recepten met bladerdeeg.

Pinwheel-breekbrood met paddenstoelen

Pinwheel-breekbrood met paddenstoelen

Heb je weleens een breekbrood gemaakt? Niets is gezelliger dan dit heerlijke bladerdeeghapje. Je zet het brood op tafel en iedereen breekt zelf een stukje af.

Naar het recept
Bladerdeeghapjes met kerst: krans met cranberry’s, camembert en noten

Krans met cranberry’s, camembert en noten

Kaas maakt alles beter, dat geldt ook voor bladerdeeghapjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze krans met camembert? Alsof je een mini-kaasfondue voor je gasten op tafel zet.

Naar het recept
Zuurkoolstrudel met kruidendip

Zuurkoolstrudel met kruidendip

Deze strudel is een feestje op de borrelplank! De zuurkool past perfect bij de dip met verse kruiden. Let wel op, laat de zuurkool goed uitlekken om te voorkomen dat het deeg doorweekt raakt. Anders is het zonde van je bladerdeeghapjes natuurlijk.

Naar het recept
Bladerdeeghapjes met kerst: wintergerechten

Bladerdeegpizza met geitenkaas en dadels

Wist je dat je met vers bladerdeeg ook de lekkerste pizza’s maakt? Snijd de pizza in kleine stukjes en je hebt het perfecte borrelhapje. Zeker met het recept voor deze pizza met geitenkaas en dadels!

Naar het recept
Bladerdeeghapjes met kerst: saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes

Deze saucijzenbroodjes zijn de ster van de borrel! Weet je wat het fijnste is? Ze staan zo op tafel, en je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig. Easy peasy bladerdeeghapjes dit jaar, zonder in te leveren op smaak!

Naar het recept

Borrelen met Tante Fanny

Met het koelverse bladerdeeg van Tante Fanny kun je direct aan de slag. De handige rol zorgt ervoor dat je alle kanten op kunt. Van een strudel uit één stuk tot plakken pinwheels van een goedgevulde rol. Of je nu kiest voor een prachtig voorafje tijdens het kerstdiner of feestelijke nieuwjaarsborrel, deze recepten voor bladerdeeghapjes met kerst passen altijd.

Behalve vers bladerdeeg heeft Tante Fanny ook vijf verschillende soorten vers pizzadeeg, vers flammkuchendeeg, vers quiche- & taartdeeg en filodeeg. Ook nog eens allemaal vegan. Zo is het niet moeilijk om snel iets spectaculairs op tafel te zetten, zeker niet met deze bladerdeeghapjes!

Ons favoriete bladerdeeghapje:

Pinwheel-breekbrood met paddenstoelen

Pinwheel-breekbrood met paddenstoelen

Heb je weleens een breekbrood gemaakt? Niets is gezelliger dan dit heerlijke bladerdeeghapje. Je zet het brood op tafel en iedereen breekt zelf een stukje af.

 

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

1 el + extra olijfolie
200 g paddenstoelenmix (fijngehakt)
1 teentje knoflook (geperst)
1 el truffeltapenade
5 zongedroogde tomaatjes (in stukjes)
2 takjes tijm (alleen de blaadjes)
2 takjes rozemarijn (alleen de naaldjes – fijngehakt)
zout en peper
1 rol koelvers bladerdeeg (bijv. Tante Fanny)
2 el paneermeel
100 g geraspte Gruyère-kaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak er de paddenstoelen en de knoflook op hoog vuur in tot het vrijgekomen vocht volledig verdampt is. Haal van het vuur en laat iets afkoelen. Roer de tapenade, de tomaatjes, de tijm en de rozemarijn erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.

  2. Rol het bladerdeeg uit en bestrooi met het paneermeel. Verdeel het paddenstoelenmengsel gelijkmatig over het deeg en bestrooi met de kaas. Rol het deeg vanaf de lange zijde strak op tot een stevige rol en snijd deze in ca. 10 dikke plakken.

  3. Bekleed een springvorm met het bakpapier en vet de zijkanten van de vorm in met olie. Leg de plakken naast elkaar in de springvorm, laat tussen de plakken 1 cm ruimte vrij. Bak in ca. 30 minuten goudbruin en gaar in de oven. Garneer met fijngehakte bieslook.

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto: Willem van Santen Styling: Alexandra Hereijgers

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!