Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Zuurkoolstrudel met kruidendip

Zuurkoolstrudel met kruidendip

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Voor de kruidendip

Zodra je vrienden of familie je huis binnenkomen zet de geur van knapperig bladerdeeg uit de oven de sfeer al lekker neer.

Bereiding

  1. Bak de spekjes in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn en het vet vrijkomt. Schep de spekjes uit de pan en et apart. Verhit de olie in dezelfde pan en bak er de ui in ca. 5 minuten zacht in. Haal van het vuur en laat 5 minuten afkoelen.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng de gebakken ui met de spekjes, de zuurkool, de appel, de roomkaas, de tijm, 2 tl karwijzaad en het kerriepoeder goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

  3. Rol het bladerdeeg uit, leg het met het bakpapier op een bakplaat en bestrooi met het paneermeel. Schep het zuurkoolmengsel in het midden van het bladerdeeg, maar houd aan de zijkanten ca. 3 cm vrij. Rol het deeg strak op en druk de uiteinden goed dicht. Leg de strudel met de naad naar beneden op het bakpapier. Maak met een mes een paar inkepingen in het deeg, bestrijk het deeg met geklutst ei en bestrooi met wat karwijzaad. Bak de strudel 30-35 minuten in de oven.

  4. Meng intussen voor de kruidendip alle ingrediënten door elkaar. Laat de strudel 10 minuten afkoelen, snijd in plakken en serveer met de dip.

Per portie: 326 kcal | 22 g koolhydraten | 10 g eiwit | 21 g vet

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto: Willem van Santen Styling: Alexandra Hereijgers

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)