Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Bladerdeeghapjes met kerst: saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Tover je overheerlijke, zelfgemaakte saucijzenbroodjes om tot een hapje door hem in kleine stukjes te snijden. Onze tip? Maak er wat extra, waarschijnlijk kun je er zelf ook niet van afblijven.

Bereiding

  1. Snijd de braadworsten open en druk er de vulling uit. Meng 1 ei door de worstvulling en kneed het geheel goed door elkaar. Rol het bladerdeeg uit en snijd het over de lengte met het bakpapier doormidden, zodat je 2 plakken van 10×40 cm hebt.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Verdeel het gehakt in 2 dunne rollen over het bladerdeeg. Kluts 1 ei. Rol het bladerdeeg met behulp van het bakpapier strak om het gehakt en trek het bakpapier terug. Bestrijk het laatste randje deeg met ei en druk het vast.

  3. Bestrijk de rollen met ei en snijd ze met een scherp dun mes inclusief bakpapier in de gewenste lengte. Leg de broodjes op een bakplaat en bak ze ca. 30 minuten in de oven.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)