Bereiding

  1. Week voor de compote de gelatine in koud water. Doe intussen de cranberry’s met de rest van de ingrediënten in een steelpan en breng aan de kook. Roer door, zet het vuur laag en laat ca. 10 minuten rustig pruttelen. Haal van het vuur en laat kort afkoelen. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door de nog warme compote tot ze opgelost zijn. Verwijder het kaneelstokje en laat de compote afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de afgekoelde compote in de koelkast en laat in ca. 30 minuten opstijven.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verwijder het folie van de camembert en doe hem terug in het houten bakje. Zit er geen houten bakje bij, gebruik dan een ovenbestendig schaaltje waar de camembert precies in past. Wikkel het bakje of schaaltje met camembert in aluminiumfolie.
  3. Haal beide rollen bladerdeeg uit de verpakking. Rol beide rollen met het bakpapier uit en leg ze iets overlappend (ca. 10 cm) over elkaar zodat er een grote rechthoekige lap deeg ontstaat. Leg met bakpapier op een bakplaat. Strooi het paneermeel over het bladerdeeg en verdeel de compote aan de onderkant in één lange strook over het bladerdeeg. Verdeel de noten, de geitenkaas en de tijm over de compote.
  4. Maak de randen een beetje nat met water en rol het deeg strak op tot een rol. Draai de rol strak rond het bakje met camembert en druk de uiteinden tegen elkaar aan, zodat er een mooie krans ontstaat. Is de rol te lang, snijd hem op maat bij. Snijd het overtollige deeg in plakjes en leg het op het bakpapier naast de krans. Maak met een mes rondom een paar inkepingen aan de bovenzij de van de krans en bestrijk het deeg met geklutst ei. Zet de bakplaat 25-30 minuten in de oven tot de krans goudbruin en gaar is. Verwijder voorzichtig het aluminiumfolie en zet het bakje met de gesmolten camembert in het midden van de krans. Garneer de camembert met de rozemarijn. Snijd of scheur de krans aan tafel in stukjes en dip hem in de gesmolten camembert.

Per portie (8): ca. 549 kcal
15 g eiwit | 35 g vet | 39 g koolhydraten

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto: Willem van Santen Styling: Alexandra Hereijgers