Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Pinwheel-breekbrood met paddenstoelen

Pinwheel-breekbrood met paddenstoelen

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Zodra je vrienden of familie je huis binnenkomen zet de geur van knapperig bladerdeeg uit de oven de sfeer al lekker neer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak er de paddenstoelen en de knoflook op hoog vuur in tot het vrijgekomen vocht volledig verdampt is. Haal van het vuur en laat iets afkoelen. Roer de tapenade, de tomaatjes, de tijm en de rozemarijn erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.

  2. Rol het bladerdeeg uit en bestrooi met het paneermeel. Verdeel het paddenstoelenmengsel gelijkmatig over het deeg en bestrooi met de kaas. Rol het deeg vanaf de lange zijde strak op tot een stevige rol en snijd deze in ca. 10 dikke plakken.

  3. Bekleed een springvorm met het bakpapier en vet de zijkanten van de vorm in met olie. Leg de plakken naast elkaar in de springvorm, laat tussen de plakken 1 cm ruimte vrij. Bak in ca. 30 minuten goudbruin en gaar in de oven. Garneer met fijngehakte bieslook.

Per portie: 199 kcal | 14 g koolhydraten | 6 g eiwit | 13 g vet

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto: Willem van Santen Styling: Alexandra Hereijgers

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)