Bereiding
De hartige Gorgonzola en parmaham passen perfect bij de zoete vijgen. De chiliolie geeft het geheel een heerlijk pittig randje.
- Snijd de vijgen vanaf het steeltje kruislings in tot op 1 cm van de onderkant. Verdeel de Gorgonzola in 12 gelijke stukjes en vul de vijgen ermee. Halveer elk plakje parmaham over de lengte. Wikkel telkens 1 reep ham om een vijg zodat de 4 kwarten een beetje tegen elkaar gedrukt worden. Rijg telkens 2 vijgen aan een spiesje en zorg daarbij dat de ham goed vastgeprikt wordt
- Gril de spiesjes op de barbecue of onder de grill in de oven tot de kaas begint te smelten en de ham knapperig wordt. Leg de spiesjes op een schaal en bedruip de vijgen met de honing en de
chiliolie. Strooi er de tijmblaadjes en de pijnboompitten overheen.
Per spiesje: ca. 216 kcal
10 g eiwit | 14 g vet | 13 g koolhydraten
Receptuur en foto’s: Willem van Santen