Smeersels en dips voor bij de borrel

Ben jij van plan om te gaan borrelen? Maak het feestje compleet met deze gruwelijk lekkere borrel dips en smeersels. Welke ga jij proberen?

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Rodebietenhummus

De klassieke hummus van kikkererwten kent iedereen onderhand wel. Wil jij ook eens wat anders proberen? Maak dan deze rodebietenhummus. Niet alleen lekker van smaak maar ook prachtig van kleur door de rode bieten. Daar maak je bij de borrel gegarandeerd indruk mee!

> naar het recept: rodebietenhummus

borrel dips

Pompoendip met mango en curry

Een feestje met vrienden of gewoon zin om uitgebreid te aperitieven met het gezin? Deze groentedip van pompoen doet het altijd goed. Maak hem extra pittig door wat meer chilipeper toe te voegen. Geen pompoen? Met zoete aardappel lukt het ook.

> naar het recept: pompoendip met mango en curry

Pompoendip met mango en curry

Hot dip: gegrilde chili salsa

Stiekem vinden wij deze chilidip het allerlekkerste op nachochips. Dat is dé perfecte combi van spicy en crunchy. Serveer er dus zeker nacho’s bij. Want dit is de beste pittige dip voor chips als het aan ons ligt!

> naar het recept: gegrilde chili salsa

Gegrilde-chilisalsa

Hummus pesto voor bij de borrel

Wij eten het liefst iedere dag hummus, maar af en toe variëren is wel zo fijn en leuk. Deze hummus-pesto kun je goed gebruiken als dip bij borrelhapjes, maar op een cracker of op brood tijdens de lunch is hij ook zeker een aanrader.

> naar het recept: hummus pesto

recepten met hummus pesto borrel dips

Groentedip: Bonendip met gekaramelliseerde ui (fasole batuta)

Romige bonenpuree met scherpe knoflook en zoete uien – deze traditionele Roemeense dip wil je niet missen op je borreltafel. Serveer er wat crackers of chipjes bij en dippen maar!

> naar het recept: bonendip met gekaramelliseerde ui

Fasole batuta - bonendip met gekaramelliseerde ui

Tapenade van doperwten

Geen olijven of zongedroogde tomaat maar doperwten in je tapenade. Dat is weer eens wat anders!

> naar het recept: tapenade van doperwten

borrel dips

Zelf mayonaise maken

Wist je dat mayonaise vrij gemakkelijk zelf te maken is? Met een beetje oefening maak je deze populaire saus in een handomdraai. En het beste? Door ‘m zelf te maken kan je hem helemaal op je eigen smaak aanpassen. Voeg er bijvoorbeeld een scheutje truffelolie aan toe voor een heerlijke truffelmayonaise. Of wat dacht je van wat citroen voor een frisse smaak? Een chili-mayo dip doet het ook altijd goed.

> naar het recept: zelf mayonaise maken

zelf mayonaise maken

Muhammara (dip van geroosterde paprika)

De Midden-Oosterse dip muhammara wordt steeds populairder. En dat is niet gek want de smaak is superlekker. Je maakt ‘m met geroosterde paprika’s en walnoten. Wat granaatappel aan het mengsel toevoegen is ook erg lekker!

> naar het recept: muhammara

muhammara borrel dips

Duitse dip: Bierpretzels met grof zout en camembertdip

Het recept voor een dip en snack in één. Als je dacht dat een camembertdip nog niet fantastisch genoeg was, dan heb jij ‘m nog nooit met bierpretzels geprobeerd. Verslavend lekker!

> naar het recept: bierpretzels met grof zout en camembertdip

bierpretzels

Lees ook: