Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
borrel dips

Bij de borrel: de beste dips en smeersels

Advertentie

Van muhammara tot mayonaise, wij hebben onze favoriete dips en smeersels voor jou op een rijtje gezet. Op (stok)brood of op een chippie, deze smeersels zijn niet te missen bij je borrel. Dippen maar!

Smeersels en dips voor bij de borrel

Ben jij van plan om te gaan borrelen? Maak het feestje compleet met deze gruwelijk lekkere borrel dips en smeersels. Welke ga jij proberen?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
rodebietenhummus

Rodebietenhummus

De klassieke hummus van kikkererwten kent iedereen onderhand wel. Wil jij ook eens wat anders proberen? Maak dan deze rodebietenhummus. Niet alleen lekker van smaak maar ook prachtig van kleur door de rode bieten. Daar maak je bij de borrel gegarandeerd indruk mee!

Naar het recept
Pompoendip met mango en curry

Pompoendip met mango en curry

Een feestje met vrienden of gewoon zin om uitgebreid te aperitieven met het gezin? Deze groentedip van pompoen doet het altijd goed. Maak hem extra pittig door wat meer chilipeper toe te voegen. Geen pompoen? Met zoete aardappel lukt het ook.

Naar het recept
Gegrilde-chilisalsa

Gegrilde-chilisalsa

Stiekem vinden wij deze chilidip het allerlekkerste op nachochips. Dat is dé perfecte combi van spicy en crunchy. Serveer er dus zeker nacho’s bij. Want dit is de beste pittige dip voor chips als het aan ons ligt!

Naar het recept
recepten met hummus pesto

Hummus-pesto

Wij eten het liefst iedere dag hummus, maar af en toe variëren is wel zo fijn en leuk. Deze hummus-pesto kun je goed gebruiken als dip bij borrelhapjes, maar op een cracker of op brood tijdens de lunch is hij ook zeker een aanrader.

Naar het recept
Fasole batuta - bonendip met gekaramelliseerde ui

Fasole batuta – bonendip met gekaramelliseerde ui

Romige bonenpuree met scherpe knoflook en zoete uien – deze traditionele Roemeense dip wil je niet missen op je borreltafel. Serveer er wat crackers of chipjes bij en dippen maar!

Naar het recept
Cover voor

Doperwtentapenade

Geen olijven of zongedroogde tomaat maar doperwten in je tapenade. Dat is weer eens wat anders!

Naar het recept
zelf mayonaise maken

Zelf mayonaise maken

Wist je dat mayonaise vrij gemakkelijk zelf te maken is? Met een beetje oefening maak je deze populaire saus in een handomdraai. En het beste? Door ‘m zelf te maken kan je hem helemaal op je eigen smaak aanpassen. Voeg er bijvoorbeeld een scheutje truffelolie aan toe voor een heerlijke truffelmayonaise. Of wat dacht je van wat citroen voor een frisse smaak? Een chili-mayo dip doet het ook altijd goed.

Naar het recept
muhammara

Platbrood met muhammara

De Midden-Oosterse dip muhammara wordt steeds populairder. En dat is niet gek want de smaak is superlekker. Je maakt ‘m met geroosterde paprika’s en walnoten. Wat granaatappel aan het mengsel toevoegen is ook erg lekker!

Naar het recept
bierpretzels

Bierpretzels met grof zout en camembertdip

Het recept voor een dip en snack in één. Als je dacht dat een camembertdip nog niet fantastisch genoeg was, dan heb jij ‘m nog nooit met bierpretzels geprobeerd. Verslavend lekker!

Naar het recept

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!