Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Baba ganoush met lavash

Baba ganoush met lavash

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de lavash

Bereiding

  1. Meng voor de lavash de bloem met de olijfolie, het zout en 150 ml lauwwarm water in een kom. Kneed in 5-10 minuten tot een soepel en elastisch deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg apart.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 260°C / hetelucht: 240°C). Prik de aubergines rondom in met een vork. Wrijf ze in met 1 el olijfolie en leg ze op een bakplaat. Verpak de knoflook in 2 lagen aluminiumfolie en leg ook op de bakplaat.

  3. Rooster de aubergines en keer ze regelmatig. Als de aubergines zacht zijn en de schil geblakerd zijn ze klaar. Neem het geheel uit de oven en laat de oven aan. Pak de knoflook uit. Leg de aubergines met de knoflook in een kom en dek af met vershoudfolie.

  4. Schuif 2 of 3 bakplaten in de oven. Verdeel het deeg in 8 porties en rol ieder stuk uit tot een cirkel van ca. 15 cm Ø. Bestrijk de deegcirkels met water en strooi er de sumak en het sesamzaad
    overheen. Leg de platbroden op de hete bakplaten en bak ca. 3-4 minuten tot ze goudbruin en wat gerezen zijn.

  5. Schep het zachte vruchtvlees uit de schil van de aubergines. Pel de knoflook. Doe de aubergine en de knoflook in een keukenmachine. Voeg het citroensap, 50 ml olijfolie en de tahin toe en pureer het geheel. Meng de peterselie erdoorheen. Serveer de baba ganoush met de versgebakken lavash.

Per portie: 633 kcal | 66 g koolhydraten | 14 g eiwit | 32 g vet

© olive Magazine / Immediate Media Foto’s: Kris Kirkham Receptuur: Adam Bush Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Natalie Thomson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)