Pompoendip met mango en curry
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Advertentie
Annelies van eenlepeltjelekkers.be: “Een feestje met vrienden of gewoon zin om uitgebreid te aperitieven met het gezin? Deze dip van pompoen doet het altijd goed. Maak hem extra pittig door meer chilipeper toe te voegen. Geen pompoen? Met zoete aardappel lukt het ook.”
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Meng de pompoenblokjes met de knoflook, de olijfolie, het currypoeder en het zeezout. Rooster in ca. 30 minuten zacht en gaar in de oven.
Duw de teentjes knoflook uit de schil en doe samen met de pompoen in een blender. Voeg de mango, de geraspte limoenschil, de gember, de rode peper en het sap van ½ limoen toe. Pureer glad. Breng de dip eventueel op smaak met meer zout.
Schep de dip op een schaal en garneer met pompoenpitten, koriander, rode peper en sesamzaad. Lepel er wat kokosmelk op. Serveer met naan.