Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Guacamole

Guacamole

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

Aantal personen
4

Ingrediënten

Op zoek naar een smaakvolle dip voor je chips? Met deze guacamole zit je altijd goed. Ook lekker om op je brood te smeren!
Marieke:
“Serveer de guacamole met een avocadopit erin, dan blijft ‘ie langer goed.”

Bereiding

  1. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees eruit en doe in een kom.

  2. Prak de avocado’s met een pureestamper of vork. Prak ze niet te fijn, zodat de guacamole textuur behoudt. Meng de tomaat, ui en koriander erdoor en breng op smaak met ruim zout en peper. Voeg de olie en limoensap naar smaak toe. Meng goed door elkaar en serveer direct met tortillachips.

Per portie: 250 kcal | 3 g koolhydraten | 2 g eiwit | 24 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Karla Zazueta Fotografie: Tara Fisher Styling: Jenny Iggleden Foodstyling: Katie Marshall

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)