Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
rodebietenhummus

Rode bieten hummus

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

Geef je hummus een twist. Probeer eens dit recept voor rode bieten hummus. Serveer met platbrood en crackers bij de lunch of als borrelhapje.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Geef je hummus een twist. Probeer eens dit recept voor rode bieten hummus. Serveer met platbrood en crackers bij de lunch of als borrelhapje.

Bereiding

  1. Laat de rode bieten goed uitlekken na het koken of als je ze uit de verpakking haalt. Maal de bieten, de kikkererwten, de knoflook, de tahin, 3 el olijfolie en royaal zout en peper in een  keukenmachine glad. Proef de hummus en breng eventueel nog extra op smaak met zout en peper. Roer het citroensap erdoorheen.

  2. Serveer de hummus in een kommetje en besprenkel eventueel met wat extra olijfolie. Serveer de hummus met platbrood en crackers bij de lunch of als borrelhapje.

Per portie: 243 kcal | 13 g koolhydraten | 8 g eiwit | 17 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)