Bereiding

Gemakkelijk met je persoonlijke keukenhulp

  1. Doe voor het platbrood het semolinameel met de gist en de olijfolie in de kom van de KENWOOD Chef Titanium. Voeg al knedend met de deeghaak ca. 125 ml handwarm water toe en kneed tot alle bloem is opgenomen. Voeg het zout toe en kneed nog ca. 10 minuten. Laat het deeg afgedekt ca. 30 minuten rusten.
  2. Verwarm de oven op 250°C. Was de paprikas en prik ze enkele malen in. Leg de paprikas op een bakplaat en rooster ze ca. 30 minuten in de oven tot ze zwart blakeren. Neem uit de oven en stop de warme paprikas direct in een plastic boterhamzak. Laat afkoelen.
  3. Rooster de walnoten in een droge pan goudbruin. Pel en snipper de knoflook. Neem de paprikas uit de zak en pel er het vel vanaf. Verwijder de zaadlijsten en doe het vruchtvlees in de ThermoResist Glazen Blender. Voeg de knoflook, de walnoten, de feta, de harissa en de zaatar toe. Bevestig de blender op de Chef Titanium. Maal tot een glad geheel en voeg 3 el olijfolie toe. Breng op smaak met zout. Serveer het platbrood met de muhammara.