Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
muhammara

Platbrood met muhammara

In samenwerking met Kenwood.
  • Eenvoudig

Advertentie

Aantal personen: 25

Ingrediënten

Met de nieuwe KENWOOD Chef Titanium haal je de ultieme keukenmachine in huis. Of je hem nu gebruikt voor het maken van patisserie, voor je verse pastadeeg of als foodprocessor, of als blender voor deze smaakvolle muhammara: deze chef zal je in al zijn functies verrassen.

Bereiding

  1. Doe voor het platbrood het semolinameel met de gist en de olijfolie in de kom van de KENWOOD Chef Titanium. Voeg al knedend met de deeghaak ca. 125 ml handwarm water toe en kneed tot alle bloem is opgenomen. Voeg het zout toe en kneed nog ca. 10 minuten. Laat het deeg afgedekt ca. 30 minuten rusten.

  2. Verwarm de oven op 250°C. Was de paprika’s en prik ze enkele malen in. Leg de paprika’s op een bakplaat en rooster ze ca. 30 minuten in de oven tot ze zwart blakeren. Neem uit de oven en stop de warme paprika’s direct in een plastic boterhamzak. Laat afkoelen.

  3. Rooster de walnoten in een droge pan goudbruin. Pel en snipper de knoflook. Neem de paprika’s uit de zak en pel er het vel vanaf. Verwijder de zaadlijsten en doe het vruchtvlees in de ThermoResist Glazen Blender. Voeg de knoflook, de walnoten, de feta, de harissa en de za’atar toe. Bevestig de blender op de Chef Titanium. Maal tot een glad geheel en voeg 3 el olijfolie toe. Breng op smaak met zout. Serveer het platbrood met de muhammara.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)