Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Doperwtentapenade

Doperwtentapenade

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Dop de doperwten. Blancheer de doperwten ca. 2 minuten in kokend water met wat zout. Giet de doperwten af, spoel met koud stromend water en laat ze goed uitlekken.

  2. Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Verhit 1 el olijfolie en fruit er de knoflook en de sjalot ca. 3 minuten in. Hak de ansjovisfilets zeer fijn en meng ze met de knoflook en de sjalot.

  3. Was de dragon, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Hak de dragon fijn. Pureer de doperwten grof met een staafmixer of in een keukenmachine. Roer het ansjovismengsel, de gehakte dragon en 4 el olijfolie erdoorheen. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Serveer de tapenade met het stokbrood en boter. Lekker met een glas rosé.

Foto’s: Stephan van Raay
Foodstyling & receptuur: Willem van Santen
Styling: Janneke Duister
Servies etc.: Eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)