Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Ovencroissants met ham en kaas

Kerstbrunch 2024: feestelijke recepten

Advertentie

Op zoek naar inspiratie voor de kerstbrunch? Hét moment om een verlaat kerstontbijt en een kerstlunch met elkaar te combineren. Zoek niet verder. Wij hebben de lekkerste brunch recepten voor kerst voor je verzameld. Van flatbread tot breekbrood: deze toppers zijn stuk voor stuk perfect om te maken tijdens de feestdagen.

Kerstbrunch recepten

Schuif aan in je sjieke kerstoutfit of gewoon gezellig in je warme pyjama of onesie. Met deze brunchtoppers beginnen je kerstdagen altijd goed. Wij delen de lekkerste kerstbrunch recepten!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Eenvoudige kerstbrunch recepten

Tex-mex spiegeleieren met avocado

Tex-mex spiegeleieren met avocado

Shakshuka maar dan op z’n Mexicaans. Deze eieren gaar je namelijk ín een avocado, en dat alles in een smaakvolle tomatensaus in Tex-mex stijl.

Naar het recept
Ovencroissants met ham en kaas

Ovencroissants met ham en kaas

Croissants over van eerste kerstdag? Gooi ze niet weg, maar verwerk ze op tweede kerstdag tot deze hartige croissants uit de oven.

Naar het recept
Flatbreadpizza met gerookte zalm

Flatbreadpizza met gerookte zalm

Snel, makkelijk en op-en-top feestelijk. Dat is deze flatbreadpizza met gerookte zalm.

Naar het recept
walnotenmuffins met koffie en kardemom

Walnotenmuffins met koffie en kardemom

Wil je de kerstbrunch feestelijk afsluiten? Bak dan deze walnotenmuffins met koffie en kardemom. Ze zijn trouwens ook lekker ’s middags bij de koffie of thee, of als toetje met een bolletje vanille-ijs.

Naar het recept

Gezonde ideeën voor je kerstbrunch:

carrotcake-pannenkoekjes

Gezonde carrotcake-pannenkoekjes

Ga je liever voor zoet, maar niet te? Dan zijn deze carrotcake pannenkoekjes precies wat je wilt. Lekker kruidig, super smaakvol en ook nog eens best gezond.

Naar het recept
Courgettesalade

Courgettesalade

Lekker fris, lekker makkelijk. Deze courgette salade is een fijne aanvulling op de brunchtafel.

Naar het recept

Recepten voor een vegetarische kerstbrunch

Boerenkoolsalade met tadkadressing en naancroutons

Boerenkoolsalade met tadkadressing en naancroutons

Boerenkool, maar dan anders. Met knoflook, koriander en avocado tover je deze winterse groente om tot een hippe salade.

Naar het recept
Pompoensoep met hartige granola

Pompoensoep met hartige granola

Een kom soep is een lekkere aanvulling op de kerstbrunch. Deze pompoensoep bijvoorbeeld is lekker kleurrijk, en met de hartige granola maak je hem net wat specialer.

Naar het recept
Breekbrood met knoflook en zwarte olijven

Breekbrood met knoflook en zwarte olijven

Een broodje bij de brunch vindt iedereen lekker. Dit breekbrood met knoflook en zwarte olijven staat ook nog eens gezellig op tafel.

Naar het recept

Ons favoriete kerstbrunch recept:

Favoriet van de redactie
Tex-mex spiegeleieren met avocado

Tex-mex spiegeleieren met avocado

Shakshuka maar dan op z’n Mexicaans. Deze eieren gaar je namelijk ín een avocado, en dat alles in een smaakvolle tomatensaus in Tex-mex stijl.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

2 el olijfolie
1 ui (gesnipperd)
zout en peper
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
1 groene peper (fijngehakt)
2 tl komijnzaad
1 tl mild chilipoeder
400 g tomaten (blik)
250 g cherrytomaten (gehalveerd)
3 avocado’s (rijp maar nog stevig)
6 eieren
Voor erbij
6 tortilla’s
een handje koriander (alleen de blaadjes en fijngehakt)
1 limoen (in 6 partjes)
geraspte cheddar

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een ovenbestendige koekenpan. Fruit er de ui met een snufje zout in ca. 10 minuten zacht in. Roer de knoflook, de groene peper, het komijnzaad en het chilipoeder erdoorheen en bak ze ca. 2 minuten mee. Voeg de tomaten uit blik en de verse cherrytomaten toe. Vul het lege blik met water en voeg het water toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook en laat ca. 30 minuten koken op laag vuur tot de saus wat ingedikt is.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Halveer de avocado’s en verwijder de pit en de schil. Leg de avocadohelften met het snij vlak naar boven in de tomatensaus. Breek boven elke avocadohelft 1 ei. Bestrooi met zout en peper. Dek de pan af en bak de eieren ca. 7 minuten in de oven (voor gestold eiwit en een vloeibare dooier) of langer naar smaak.

  3. Verwarm intussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Garneer de eieren met de koriander. Serveer met de limoen, de cheddar, de tortilla’s en de tabasco.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Lottie Oovell

Meer inspiratie voor je kerstonbijt of kerstdiner?

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!