Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Solo food: Brioche met gepocheerd ei

Brioche met gepocheerd ei

  • Gemiddeld

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 1

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng in een pan 1 l water en de azijn aan de kook. Rooster de sneetjes brioche in een broodrooster goudbruin. Schil de avocado en snijd hem in plakken.

  2. Beleg de brioche met de plakken zalm en de avocado. Bestrooi met zeewierzout en peper. Druppel wat citroensap eroverheen.

  3. Draai het vuur lager zodat het kokende water net tegen het kookpunt aan blijft. Breek het ei in een kommetje en laat het voorzichtig in het water glijden. Pocheer het ei 2-3 minuten. Neem het ei met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Leg het ei op de brioche en bestrooi het met wat zeewierzout. Serveer meteen.

Foto’s: Eddy Haitjema Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren Servies etc.: eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)