Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
brioche met gepocheerd ei, avocado en zalm

Brioche met gepocheerd ei

  • Gemiddeld

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Een zachte, boterige brioche en een perfect gepocheerd ei zijn een gouden duo voor een verfijnd ontbijt of brunch. De luchtige structuur van de brioche vormt de ideale basis voor het romige eigeel dat over het brood uitloopt. Beleg met je favoriete toppings.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 1

Ingrediënten

Een zachte, boterige brioche en een perfect gepocheerd ei zijn een gouden duo voor een verfijnd ontbijt of brunch. De luchtige structuur van de brioche vormt de ideale basis voor het romige eigeel dat over het brood uitloopt. Beleg met je favoriete toppings.

Bereiding

  1. Breng in een pan 1 l water en de azijn aan de kook. Rooster de sneetjes brioche in een broodrooster goudbruin. Schil de avocado en snijd hem in plakken.

  2. Beleg de brioche met de plakken zalm en de avocado. Bestrooi met zeewierzout en peper. Druppel wat citroensap eroverheen.

  3. Draai het vuur lager zodat het kokende water net tegen het kookpunt aan blijft. Breek het ei in een kommetje en laat het voorzichtig in het water glijden. Pocheer het ei 2-3 minuten. Neem het ei met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Leg het ei op de brioche en bestrooi het met wat zeewierzout. Serveer meteen.

Foto’s: Eddy Haitjema Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren Servies etc.: eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)