Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Tex-mex spiegeleieren met avocado

Tex-mex spiegeleieren met avocado

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Voor erbij

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een ovenbestendige koekenpan. Fruit er de ui met een snufje zout in ca. 10 minuten zacht in. Roer de knoflook, de groene peper, het komijnzaad en het chilipoeder erdoorheen en bak ze ca. 2 minuten mee.

  2. Voeg de tomaten uit blik en de verse cherrytomaten toe. Vul het lege blik met water en voeg het water toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook en laat ca. 30 minuten koken op laag vuur tot de saus wat ingedikt is.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Halveer de avocado’s en verwijder de pit en de schil. Leg de avocadohelften met het snij vlak naar boven in de tomatensaus.

  4. Breek boven elke avocadohelft 1 ei. Bestrooi met zout en peper. Dek de pan af en bak de eieren ca. 7 minuten in de oven (voor gestold eiwit en een vloeibare dooier) of langer naar smaak.

  5. Verwarm intussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Garneer de eieren met de koriander. Serveer met de limoen, de cheddar, de tortilla’s en de tabasco.

Per portie: 502 kcal | 29 g koolhydraten | 18 g eiwit | 34 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Lottie Oovell

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (11 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!