Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Cover voor Dennensiroop

Dennensiroop

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Tegenwoordig dienen dennentakken vaak als kerstversiering, maar wist je dat je van de jonge dennenscheuten ook zalige siroop kunt maken? Een fijn smeermiddeltje voor je keel. Niet alleen als kruidendrank of hoestsiroop, ook als smaakmaker bij warme gerechten zoals American pancakes smaak de frisse en zoete dennensiroop erg goed.

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Benodigdheden

  • kaasdoek of schone theedoek
  • gesteriliseerde pot met deksel
Tegenwoordig dienen dennentakken vaak als kerstversiering, maar wist je dat je van de jonge dennenscheuten ook zalige siroop kunt maken? Een fijn smeermiddeltje voor je keel. Niet alleen als kruidendrank of hoestsiroop, ook als smaakmaker bij warme gerechten zoals American pancakes smaak de frisse en zoete dennensiroop erg goed.

Bereiding

  1. Pluk 400 g dennentakjes. Zoek jonge, schone takjes uit die hoog aan de boom hangen. Maak de takjes zeer goed schoon. Breng de takjes met 475 ml water aan de kook en laat afgedekt ca. 30 minuten op laag vuur koken. Giet door een fijne zeef of door een met kaasdoek beklede zeef om alle takjes uit het water te verwijderen.

  2. Voeg de suiker toe aan het dennenwater en breng aan de kook. Laat in 10-15 minuten inkoken tot een siroop. Doe de siroop in een schone afsluitbare fles en laat afkoelen.

Foto’s: Stephan van Raay
Foodstyling & receptuur: Willem van Santen
Styling: Willemijn van der Kamp
Servies etc.: Hema (hema.nl), Sissy Boy Homeland (sissy-boy.nl), eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

3.9 / 5.0 (12 stemmen)