Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
bananen pancakes met lactosevrije halfvolle yoghurt

American pancakes: 5x recepten

Advertentie

Wie kun je niet wakker maken voor een flinke stapel American pancakes? Met deze recepten maak je de luchtige pannenkoeken dit weekend zelf!

American pancakes zijn niet te vergelijken met de bij ons bekende pannenkoeken. Ze zijn een stuk luchtiger en daarmee dikker dan we gewend zijn. Hierdoor kun je American pancakes goed stapelen en aftoppen met banaan, blauwe bessen of bacon. Een van de betere ontbijt ideeën als je het ons vraagt!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten voor American pancakes 

American pancakes met bessensiroop en spek

American pancakes met bessensiroop en spek

We starten het lijstje met onze grote favoriet. In dit recept serveer je ze met een flinke dot mascarpone, rood fruit en natuurlijk uitgebakken spek voor dat verslavend lekkere zoute randje.

Naar het recept
Pompoenpancakes met gezouten karamel en pecannoten

Pompoenpancakes met gezouten karamel en pecannoten

Een druilerige zondag? Trakteer jezelf op deze luxe pancakes bij het ontbijt. De pompoen in het beslag maakt de pannenkoeken extra smeuïg en een tikkeltje zoet. Dat gaat goed samen met de zoute karamel en pecannoten.

Naar het recept
Pannenkoeken recept

Fluffy pindakaaspancakes met kokos en banaan

Bananen pannenkoeken bakken is niet alleen een goed idee als je nog een bestemming zoekt voor je overrijpe bananen, het is ook een manier om je zondagse ontbijt een tikkeltje gezonder te maken. Zeker wanneer je het combineert met kwark en blauwe bessen.

Naar het recept
american pancakes met pindakaas

American pancakes met pindakaasglazuur

Trakteer je geliefde eens met een ontbijtje op bed. Sta wat eerder op, sloof je uit en bak de pannenkoeken voor hem of haar. Liefde gaat door de maag, toch?

Naar het recept
Wortelpancakes

Wortelpancakes

Ten slotte een verrassende variatie met wortel. Want wist je dat deze groente het ook goed doet in zoete baksels? Dat komt doordat wortel een tikkeltje zoet van zichzelf is. Hierdoor maak je er niet alleen de lekkerste carrot cake mee, maar smaakt het ook goed in pancakes.

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!