
Tijd voor pancakes! Zo’n lekker grote stapel overgoten met maple syrup, die bijna omvalt als je hem aansnijdt. Wij hebben de lekkerste recepten voor American pancakes voor je op een rij gezet. Is het al weekend?
Lees verder na de advertentie
American pancakes
Pancakes zijn er in alle soorten en maten. Natuurlijk kennen we allemaal die oerhollandse pannenkoek belegd met spek, appel of kaas. Tegenwoordig zijn ook die échte fluffy American pancakes, geserveerd als een grote stapel met veel maple syrup, bij ons allemaal wel bekend. Het verschil tussen deze twee? Dat zit ‘m in het beslag, waarin bij American pancakes ook bakpoeder of baking soda wordt toegevoegd zodat ze mooi rijzen in de pan.
Nieuwsbrief
American pancakes recepten
Krijg je al trek? Mooi! Hier vind je namelijk de lekkerste pancake recepten onder elkaar. Welke ga jij als eerste maken?

Gevulde pancakes met gezouten karamel
Begin je dag goed met deze gevulde pancakes met gezouten karamel! Wij gebruiken frambozen, maar gebruik gerust ander fruit.

Pompoenpancakes met gezouten karamel en pecannoten
Een druilerige zondag? Trakteer jezelf op deze luxe pancakes bij het ontbijt. Wat denk je van deze pannenkoeken met pompoen bijvoorbeeld?

American pancakes met pindakaasglazuur
Hup, voetjes buiten het bed en op naar de keuken voor deze fantastische American pancakes.

Fluffy pindakaaspancakes met kokos en banaan
Pindakaas en banaan is de ultieme combinatie, dus hoe lekker moeten deze pindakaaspancakes wel niet zijn? Proef zelf maar eens!

Wortelpancakes
Jason Tjon Affo: “Wortel, kardemom, vanille en sinaasappel: een combinatie waar ik erg lekker op ga. Met deze vrolijke pancakes breng je de zon op je bord!”
Tip!

Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50

Gevulde pancakes met gezouten karamel
Begin je dag goed met deze gevulde pancakes met gezouten karamel! Wij gebruiken frambozen, maar gebruik gerust ander fruit.
Ingrediënten
- 1 el suiker
- 2 eieren
- 25 g boter (gesmolten en afgekoeld (+ extra boter))
- 275 ml melk
- 225 g bloem
- 1 el bakpoeder
- 4 el gezouten karamel (scroll naar beneden voor recept)
- frambozen (om te serveren)
- Griekse yoghurt (om te serveren)
Bereiding
Doe achtereenvolgens de suiker, de eieren, 25 g gesmolten boter, de melk, de bloem en het bakpoeder in een keukenmachine of blender en mix tot een glad beslag. Schenk het beslag in een kan.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bestrijk hem met boter. Schenk voldoende beslag in de pan voor een dikke pancake (ca. 10 cm Ø). Schep een eetlepel gezouten karamel in het midden en schep er met een lepel wat van het beslag overheen. Bak verder tot je het oppervlak op ziet stijven. Draai de pancake dan om en bak hem aan de andere kant goudbruin. Bak op dezelfde manier de overige pancakes en bestrijk daarbij de pan steeds met een beetje boter.
Serveer de pancakes met de frambozen, de yoghurt (of ijs) en bedruppeld met gezouten karamel.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Stuart Ovenden Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Adam Bush
Onze tips

Waar kun je clotted cream voor gebruiken?

Vegan dessertrecepten: 10x heerlijke plantaardige toetjes

Dit zijn de beste kazen voor kaasfondue

16x toetjes in een glaasje

6x bakken met speculaaskruiden

Zelf stoofperen maken: ouderwets lekker recept

Gourmettips voor een gezellige avond

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste dips

Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?






