
Een lekker gerecht maken dat ook nog eens snel klaar is en weinig afwas oplevert. Als dat je doel is vandaag, dan zit je met deze recepten voor eenpansgerechten helemaal goed!
Lees verder na de advertentie
Eenpansgerechten
Iedereen weet: eenpansgerechten zijn makkelijk, snel en bovenal lekker! Handig voor doordeweeks, of als je weekend volgepland is met leuke dingen. Deze lekkere recepten voor eenpansgerechten staan in no time op tafel zonder af te doen aan smaak:
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Eenpansgerechten met vlees of vis

Romige eenpanspasta met pancetta en parmezaan
Lekker voor doordeweeks! Probeer maar eens deze romige eenpanspasta met pancetta en parmezaan. Ook nog eens binnen een half uurtje klaar, daarom is dit recept hƩt antwoord op drukke dagen.

Romige venkelpasta met worst
Eenpanspasta’s zijn wat ons betreft fantastisch. Neem bijvoorbeeld dit recept. De rigatoni direct in de saus garen scheelt je niet alleen afwas, maar zorgt ervoor dat de pasta zich volzuigt met alle lekkere smaken. Een heerlijke start van dit lijstje, bekijk snel de andere recepten voor eenpansgerechten.

Gehaktballenstoof met korianderchutney
De gehaktbal is een echte allemansvriend. Deze licht pittige versie met harissa en korianderchutney is net wat anders dan de bal in jus van jouw moeder maar ook net zo comforting.

Bietenrisotto uit de oven met pecorino, karwij en dille
Risotto lijkt misschien allesbehalve eenĀ foolproofĀ recept, maar maak ām eens een keertje in de oven! Als je risotto in de oven maakt, hoef je niet constant te roeren en bouillon toe te voegen. De risotto krijgt een Oost-Europees tintje door de karwij en dille en de zoute pecorino is de perfecte partner voor de zoete, aardse bietjes in deze eenvoudige ovenrisotto
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Spaghetti met balletjes uit Ć©Ć©n pan
Balletjes over? Maak er de volgende dag dan deze geweldige pasta mee. Veel makkelijker wordt het niet!

Moqueca baiana
Zet jij graag verrassende eenpansgerechten op tafel? Probeer dan dit recept voor moqueca baiana eens! In BraziliĆ« bestaan twee varianten van dit visstoofpotje waarvan beide kampen beweren dat het de echte is: moqueca baiana uit Bahia, met kokosmelk, en moqueca capixaba uit EspĆrito Santo, zonder kokosmelk. Wij gaan voor de eerste variant

Jambalaya met chorizo en kip
Jambalaya met chorizo en kip. Het beste kun je verse kippendijfilet gebruiken, deze blijft namelijk lekkers mals. Tijd besparen? Maak een dubbele portie en bewaar een gedeelte voor later.

Shakshuka met lamsgehaktballetjes
Shakshuka is een heerlijk Arabisch eenpansgerecht. Dit is het vertrouwde recept voor shakshuka maar dan nĆ©t even iets lekkerder. De lamsgehaktballetjes geven het eenpansgerecht een heerlijke hartigeĀ touch.Ā Maak het geheel af met verse kruiden zoals peterselie en dille. Wil je dippen? Serveer er dan een warm platbrood bij.
Vegetarische eenpansgerechten
Op zoek naar vegetarische eenpansgerechten? Dit zijn onze favoriete recepten:

Shakshuka met pesto
Shakshuka is een heerlijk eenpansgerecht uit het Midden-Oosten. Traditioneel bevat het een basis van tomaat, chili en ui, afgewerkt met licht gepocheerde spiegeleitjes. Deze versie met paddenstoelen en pesto is een lekker alternatief voor wie moeite heeft om groenten uit de nachtschadefamilie zoals tomaat te verteren. En ook nog eens ontzettend lekker!

Sri Lankaanse vega curry
Maak de authentieke Sri Lankaanse versie from scratch met een zelfgemaakt currypoeder. Of maak het jezelf iets makkelijker met een kant-en-klaar specerijenmengsel. Het is namelijk helemaal aan jou. Ga jij aan de slag met dit recept voor een eenpansgerecht?

Pompoensoep met hartige granola
Soep is makkelijk, snel Ć©n bovenal gezond. Maak dus gerust een grote pan vol. De hartige granola geven deze variant een leuke twist.

Misoboter-noedels met tomaat & lente-ui
Dit superlekkere noedelgerecht staat in een paar minuten op tafel. Tip: als je geen pijnboompitten in huis hebt, zijn gehakte gezouten pindaās als topping een prima alternatief.

Romige groentepastei met filodeeg
Filodeeg is eigenlijk iets wat je altijd in huis moet hebben, je maakt er namelijk de lekkerste gerechten mee. Zoals deze romige groentepastei, die aan de buitenkant extra knapperig wordt door de crunch van het filodeeg.
Ons favoriete eenpansgerecht:

Romige eenpanspasta met pancetta en parmezaan
Lekker voor doordeweeks! Probeer maar eens deze romige eenpanspasta met pancetta en parmezaan. Ook nog eens binnen een half uurtje klaar, daarom is dit recept hƩt antwoord op drukke dagen.
Ingrediƫnten
Bereiding
Verhit de olie in een hapjespan en bak er de pancetta knapperig in. Schenk de bouillon erbij, roer de pasta erdoorheen en breng het geheel aan de kook. Kook de pasta in ca. 8 minuten nog net niet helemaal gaar.
Roer de slagroom en de parmezaan erdoorheen en laat nog ca. 2 minuten verder garen tot de pasta al dente is. Breng de pasta op smaak met zout en peper. Roer de basilicum erdoorheen en serveer de romige eenpanspasta met pancetta en parmezaan.
Ā© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Fotoās: Steven Joyce Styling & foodstyling: Rebecca Seal
Onze tips

Borreltijd: 5x de lekkerste hapjes met kaas

Wrap it up: heerlijke recepten voor wraps met gehakt

Halve avocado bewaren? Zo voorkom je dat hij bruin wordt

La dolce vita: 5x klassieke Italiaanse desserts

Minestronesoep: 7x de lekkerste recepten

Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten

Valentijnsdag redden? Haal deze valentijnsproducten uit de supermarkt

Smaken van de liefde: maak indruk met dit valentijnsmenu
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.