Foodies 02/2025
Aziƫ
cover Azie
Eenpansgerechten: romige venkelpasta

Eenpansgerechten: snel, makkelijk en ontzettend lekker

Een lekker gerecht maken dat ook nog eens snel klaar is en weinig afwas oplevert. Als dat je doel is vandaag, dan zit je met deze recepten voor eenpansgerechten helemaal goed!

Lees verder na de advertentie

Eenpansgerechten

Iedereen weet: eenpansgerechten zijn makkelijk, snel en bovenal lekker! Handig voor doordeweeks, of als je weekend volgepland is met leuke dingen. Deze lekkere recepten voor eenpansgerechten staan in no time op tafel zonder af te doen aan smaak:

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Eenpansgerechten met vlees of vis

Romige eenpanspasta met pancetta en parmezaan

Romige eenpanspasta met pancetta en parmezaan

Lekker voor doordeweeks! Probeer maar eens deze romige eenpanspasta met pancetta en parmezaan. Ook nog eens binnen een half uurtje klaar, daarom is dit recept hƩt antwoord op drukke dagen.

Naar het recept
Eenpansgerechten: romige venkelpasta

Romige venkelpasta met worst

Eenpanspasta’s zijn wat ons betreft fantastisch. Neem bijvoorbeeld dit recept. De rigatoni direct in de saus garen scheelt je niet alleen afwas, maar zorgt ervoor dat de pasta zich volzuigt met alle lekkere smaken. Een heerlijke start van dit lijstje, bekijk snel de andere recepten voor eenpansgerechten.

Naar het recept
Gehaktballenstoof

Gehaktballenstoof met korianderchutney

De gehaktbal is een echte allemansvriend. Deze licht pittige versie met harissa en korianderchutney is net wat anders dan de bal in jus van jouw moeder maar ook net zo comforting.

Naar het recept
foolproof uit Ć©Ć©n pan Bietenrisotto uit de oven met pecorino, karwij en dille

Bietenrisotto uit de oven met pecorino, karwij en dille

Risotto lijkt misschien allesbehalve eenĀ foolproofĀ recept, maar maak ā€˜m eens een keertje in de oven! Als je risotto in de oven maakt, hoef je niet constant te roeren en bouillon toe te voegen. De risotto krijgt een Oost-Europees tintje door de karwij en dille en de zoute pecorino is de perfecte partner voor de zoete, aardse bietjes in deze eenvoudige ovenrisotto

Naar het recept

Tip!

Snelle eenpansgerechten: spaghetti met balletjes uit Ć©Ć©n pan

Spaghetti met balletjes uit Ć©Ć©n pan

Balletjes over? Maak er de volgende dag dan deze geweldige pasta mee. Veel makkelijker wordt het niet!

Naar het recept
Moqueca baiana

Moqueca baiana

Zet jij graag verrassende eenpansgerechten op tafel? Probeer dan dit recept voor moqueca baiana eens! In Braziliƫ bestaan twee varianten van dit visstoofpotje waarvan beide kampen beweren dat het de echte is: moqueca baiana uit Bahia, met kokosmelk, en moqueca capixaba uit Espƭrito Santo, zonder kokosmelk. Wij gaan voor de eerste variant

Naar het recept
Recepten met kippenbouillon: jambalaya met chorizo en kip

Jambalaya met chorizo en kip

Jambalaya met chorizo en kip. Het beste kun je verse kippendijfilet gebruiken, deze blijft namelijk lekkers mals. Tijd besparen? Maak een dubbele portie en bewaar een gedeelte voor later.

Naar het recept
recepten met gehaktballetjes: Shakshuka met lamsgehaktballetjes

Shakshuka met lamsgehaktballetjes

Shakshuka is een heerlijk Arabisch eenpansgerecht. Dit is het vertrouwde recept voor shakshuka maar dan nĆ©t even iets lekkerder. De lamsgehaktballetjes geven het eenpansgerecht een heerlijke hartigeĀ touch.Ā Maak het geheel af met verse kruiden zoals peterselie en dille. Wil je dippen? Serveer er dan een warm platbrood bij.

Naar het recept

Vegetarische eenpansgerechten

Op zoek naar vegetarische eenpansgerechten? Dit zijn onze favoriete recepten:

Cover voor

Shakshuka met pesto

Shakshuka is een heerlijk eenpansgerecht uit het Midden-Oosten. Traditioneel bevat het een basis van tomaat, chili en ui, afgewerkt met licht gepocheerde spiegeleitjes. Deze versie met paddenstoelen en pesto is een lekker alternatief voor wie moeite heeft om groenten uit de nachtschadefamilie zoals tomaat te verteren. En ook nog eens ontzettend lekker!

Naar het recept
Sri Lankaanse vega curry

Sri Lankaanse vega curry

Maak de authentieke Sri Lankaanse versie from scratch met een zelfgemaakt currypoeder. Of maak het jezelf iets makkelijker met een kant-en-klaar specerijenmengsel. Het is namelijk helemaal aan jou. Ga jij aan de slag met dit recept voor een eenpansgerecht?

Naar het recept
Pompoensoep met hartige granola

Pompoensoep met hartige granola

Soep is makkelijk, snel Ć©n bovenal gezond. Maak dus gerust een grote pan vol. De hartige granola geven deze variant een leuke twist.

Naar het recept
Misoboter-noedels me tomaat & lente-ui

Misoboter-noedels met tomaat & lente-ui

Dit superlekkere noedelgerecht staat in een paar minuten op tafel. Tip: als je geen pijnboompitten in huis hebt, zijn gehakte gezouten pindaā€™s als topping een prima alternatief.

Naar het recept
Romige groentepastei met filodeeg

Romige groentepastei met filodeeg

Filodeeg is eigenlijk iets wat je altijd in huis moet hebben, je maakt er namelijk de lekkerste gerechten mee. Zoals deze romige groentepastei, die aan de buitenkant extra knapperig wordt door de crunch van het filodeeg.

Naar het recept

Ons favoriete eenpansgerecht:

REDACTIEFAVORIET
Romige eenpanspasta met pancetta en parmezaan

Romige eenpanspasta met pancetta en parmezaan

Lekker voor doordeweeks! Probeer maar eens deze romige eenpanspasta met pancetta en parmezaan. Ook nog eens binnen een half uurtje klaar, daarom is dit recept hƩt antwoord op drukke dagen.

Bekijk volledige recept

Ingrediƫnten

2 el olijfolie
80 g pancetta (in blokjes)
600 ml kippenbouillon
200 g fusilli
75 ml slagroom
30 g parmezaan (fijngeraspt)
zout en peper
handvol basilicumblaadjes (in reepjes)

Bereiding

  1. Verhit de olie in een hapjespan en bak er de pancetta knapperig in. Schenk de bouillon erbij, roer de pasta erdoorheen en breng het geheel aan de kook. Kook de pasta in ca. 8 minuten nog net niet helemaal gaar.

  2. Roer de slagroom en de parmezaan erdoorheen en laat nog ca. 2 minuten verder garen tot de pasta al dente is. Breng de pasta op smaak met zout en peper. Roer de basilicum erdoorheen en serveer de romige eenpanspasta met pancetta en parmezaan.

Ā© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Fotoā€™s: Steven Joyce Styling & foodstyling: Rebecca Seal

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!