Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Eenpansgerechten: romige venkelpasta

Eenpansgerechten: dit zijn de beste recepten

Advertentie

Een lekker gerecht maken dat ook nog eens snel klaar is en weinig afwas oplevert. Als dat je doel is vandaag, dan zit je met deze recepten voor eenpansgerechten helemaal goed!

Lekkerste eenpansgerechten

Iedereen weet: eenpansgerechten zijn makkelijk, snel en bovenal lekker! Handig voor doordeweeks, of als je weekend volgepland is met leuke dingen. Deze lekkere recepten voor eenpansgerechten staan in no time op tafel zonder af te doen aan smaak:

Eenpansgerechten: romige venkelpasta

Romige venkelpasta met worst

Eenpanspasta’s zijn wat ons betreft fantastisch. Neem bijvoorbeeld dit recept. De rigatoni direct in de saus garen scheelt je niet alleen afwas, maar zorgt ervoor dat de pasta zich volzuigt met alle lekkere smaken. Een heerlijke start van dit lijstje, bekijk snel de andere recepten voor eenpansgerechten.

Naar het recept
Romige eenpanspasta met pancetta en parmezaan

Romige eenpanspasta met pancetta en parmezaan

Lekker voor doordeweeks! Probeer maar eens deze romige eenpanspasta met pancetta en parmezaan. Ook nog eens binnen een half uurtje klaar, daarom is dit recept hét antwoord op drukke dagen.

Naar het recept

Makkelijke eenpansgerechten

Naast lekker, zijn eenpansgerechten ook nog een heel makkelijk te maken. Daarnaast scheelt het je ook nog eens energie, je hebt maar één gaspit nodig… Kun jij nog meer voordelen bedenken?

Gehaktballenstoof

Gehaktballenstoof met korianderchutney

De gehaktbal is een echte allemansvriend. Deze licht pittige versie met harissa en korianderchutney is net wat anders dan de bal in jus van jouw moeder maar ook net zo comforting.

Naar het recept
Snelle eenpansgerechten: spaghetti met balletjes uit één pan

Spaghetti met balletjes uit één pan

Balletjes over? Maak er de volgende dag dan deze geweldige pasta mee. Veel makkelijker wordt het niet!

Naar het recept

Gezonde eenpansgerechten

Oké nog één voordeel van eenpansgerechten dan: ze zijn vaak ook nog eens hartstikke gezond. Wat denk jij van deze recepten?

Pompoensoep met hartige granola

Pompoensoep met hartige granola

Soep is makkelijk, snel én bovenal gezond. Maak dus gerust een grote pan vol. De hartige granola geven deze variant een leuke twist.

Naar het recept

Vegetarische eenpansgerechten

Op zoek naar vegetarische eenpansgerechten? Dit zijn onze favoriete recepten:

Cover voor

Shakshuka met pesto

Shakshuka is een heerlijk eenpansgerecht uit het Midden-Oosten. Traditioneel bevat het een basis van tomaat, chili en ui, afgewerkt met licht gepocheerde spiegeleitjes. Deze versie met paddenstoelen en pesto is een lekker alternatief voor wie moeite heeft om groenten uit de nachtschadefamilie zoals tomaat te verteren. En ook nog eens ontzettend lekker!

Naar het recept
Sri Lankaanse vega curry

Sri Lankaanse vega curry

Maak de authentieke Sri Lankaanse versie from scratch met een zelfgemaakt currypoeder. Of maak het jezelf iets makkelijker met een kant-en-klaar specerijenmengsel. Het is namelijk helemaal aan jou. Ga jij aan de slag met dit recept voor een eenpansgerecht?

Naar het recept

Eenpansgerechten voor 1 persoon

Eerlijk is eerlijk, eenpansgerechten zijn niet altijd even geschikt voor 1 persoon. Je maakt namelijk al gauw te veel. Maar dat hoeft geen enkel probleem te zijn, want met deze recepten kook je gewoon voor de komende tijd vooruit:

Romige groentepastei met filodeeg

Romige groentepastei met filodeeg

Filodeeg is eigenlijk iets wat je altijd in huis moet hebben, je maakt er namelijk de lekkerste gerechten mee. Zoals deze romige groentepastei, die aan de buitenkant extra knapperig wordt door de crunch van het filodeeg.

Naar het recept
Citroen-kippensoep

Citroen-kippensoep

Dat kip en citroen erg goed samengaan is geen geheim, je vindt deze combinatie dan ook in tal van recepten terug. Zo ook in deze heerlijk soep. Kook ‘m voor jezelf vooruit voor de hele week, of vries de soep in!

Naar het recept
Redactiefavoriet
Misoboter-noedels me tomaat & lente-ui

Misoboter-noedels met tomaat & lente-ui

Dit superlekkere noedelgerecht staat in een paar minuten op tafel. Tip: als je geen pijnboompitten in huis hebt, zijn gehakte gezouten pinda’s als topping een prima alternatief.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 2 handjes pijnboompitten
  • 30 g gezouten boter
  • 2 tenen knoflook (fijn geraspt)
  • 5 cm verse gember (fijn geraspt)
  • 250 g kerstomaten (gehalveerd)
  • 4 lente-uien (grof gesneden)
  • 30 g witte miso
  • 1 el rijstazijn
  • 200 g udonnoedels (kant-en-klare, bijv. Amoy straight to wok udon thick noodles)
  • zeezoutvlokken (naar smaak)

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten op de manier die voor jou het best werkt – er is meestal niet meer voor nodig dan een kleine koekenpan op middelhoog tot laag vuur en heel veel aandacht; zorg er gewoon voor dat je ze regelmatig omschudt of doorroert.

  2. Laat intussen de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur schuimen en voeg de knoflook en gember toe. Roerbak 30 seconden en voeg dan de tomaten en lente-uien toe. Roerbak 5 minuten op middelhoog tot laag vuur en roer tot slot voorzichtig de miso en rijstazijn erdoor.

  3. Schep de kant-en-klare noedels door de hete misotomaatboter en roerbak alles nog 2 minuten om de noedels zacht te maken. Proef en voeg als dat nodig is wat zeezout toe (wees er niet te scheutig mee, de miso is immers ook al vrij zout). Bestrooi tot slot met de geroosterde pijnboompitten en dien lekker heet op.

Auteur: Rukmini Iyer Fotografie: David Loftus Fotografie portret: Emily Marthick Styling: Jo Jackson & Rukmini Iyer

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!