1. Romige venkelpasta met worst

Eenpanspasta’s zijn fantastisch. De rigatoni direct in de saus garen scheelt je niet alleen afwas, maar zorgt ervoor dat de pasta zich volzuigt met alle lekkere smaken.

Romige venkelpasta

2. Gehaktballenstoof met korianderchutney

De gehaktbal is een echte allemansvriend. Deze licht pittige versie met harissa en korianderchutney is net wat anders dan de bal in jus van jouw moeder maar net zo comforting.

Gehaktballenstoof

3. Shakshuka met pesto

Shakshuka is een heerlijk eenpansgerecht uit het Midden-Oosten. Traditioneel bevat het een basis van tomaat, chili en ui, afgewerkt met licht gepocheerde spiegeleitjes. Deze versie met paddenstoelen en pesto is een lekker alternatief voor wie moeite heeft om groenten uit de nachtschadefamilie zoals tomaat te verteren.

4. Goudkleurige pilav met groene groenten

Heb je nog wat gegaarde garnalen of kip over? Voeg deze samen met de spinazie en doperwten toe aan de pilav en zorg dat alles goed heet wordt. Of houd het geheel lekker vegetarisch en voeg wat overgebleven groenten toe. Dit eenpansgerecht maak je steeds opnieuw.

Goudkleurige pilav met groene groenten

5. Sri Lankaanse vega curry

Maak de authentieke Sri Lankaanse versie from scratch met een zelfgemaakt currypoeder of maak het jezelf iets makkelijker met een kant-en-klaar specerijenmengsel. Het is helemaal aan jou.