Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Romige orzo met wortel en pecorino

Romige orzo met wortel en pecorino

In samenwerking met Le Creuset
  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Op zoek naar een snel hoofdgerecht? Dan is dit recept voor het eenpansgerecht romige orzo met wortel en pecorino misschien wel wat voor jou...
Tip
Maak de orzo ook eens met venkel in plaats van winterpeen. Dat is lekker in de lente!

Bereiding

  1. Verhit de olie in een ruime pan en fruit er de sjalot ca. 4 minuten in. Voeg de orzo en de venkelzaadjes toe en bak ca. 2 minuten al roerend, tot de orzo goed warm is. Verwarm intussen de bouillon in een pannetje. Blus de orzo af met de wijn en laat de wijn bijna helemaal verdampen.

  2. Voeg de wortel toe en roer goed door. Voeg zoveel warme bouillon toe dat het geheel net onder staat. Kook de orzo in ca. 10 minuten rustig beetgaar. Roer regelmatig door en voeg telkens als de bouillon is opgenomen wat nieuwe warme bouillon toe. Proef of de rijst gaar is. Neem de pan van het vuur en leg een deksel op de pan. Laat ca. 2 minuten rusten.

  3. Klop met een houten lepel de pecorino en de boter door de orzo. Voeg de peterselie toe en serveer direct.

Per portie: 514 kcal | 40 g koolhydraten | 17 g eiwit | 28 g vet

Receptuur en fotografie: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)