Romige orzo met wortel en pecorino
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit de olie in een ruime pan en fruit er de sjalot ca. 4 minuten in. Voeg de orzo en de venkelzaadjes toe en bak ca. 2 minuten al roerend, tot de orzo goed warm is. Verwarm intussen de bouillon in een pannetje. Blus de orzo af met de wijn en laat de wijn bijna helemaal verdampen.
Voeg de wortel toe en roer goed door. Voeg zoveel warme bouillon toe dat het geheel net onder staat. Kook de orzo in ca. 10 minuten rustig beetgaar. Roer regelmatig door en voeg telkens als de bouillon is opgenomen wat nieuwe warme bouillon toe. Proef of de rijst gaar is. Neem de pan van het vuur en leg een deksel op de pan. Laat ca. 2 minuten rusten.
Klop met een houten lepel de pecorino en de boter door de orzo. Voeg de peterselie toe en serveer direct.