One Pan Perfect
Donna Hay is wat ons betreft de onbetwiste koningin van makkelijke, overheerlijke gerechten die er ook nog eens spectaculair uitzien. Ze overtreft zichzelf in haar allernieuwste kookboek “One Pan Perfect“. De naam zegt het al, een kookboek boordevol recepten die in één pan te bereiden zijn. Al komt niet in elk recept een pan tevoorschijn, veel recepten maak je ook met alle gemak op één bakplaat in de oven bijvoorbeeld.
Donna over ‘One Pan Perfect’:
Tip!
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
“Er is iets magisch aan een bescheiden bakplaat of die goeie ouwe ovenschotel; ik zou dit het wonder van het eenpansgerecht willen noemen. Daar, in de hectiek van het dagelijkse leven, leren ingrediënten elkaar borrelend en sudderend kennen en komt het beste in hen naar boven. En dat is waar het bij ’the One’ om draait: minimale poespas voor een maximale smaak. Van flexibele doordeweekse maaltijden die je binnen enkele minuten in elkaar kunt draaien, tot luie zondagse feestelijke gerechten die ook zo op tafel staan. Ik noem dit het ‘one-pan’-wonder. En ik kan niet wachten om dit met je te delen.”
Gemak dient de mens
Smaak is leidend bij Donna en het oog wil ook wat, maar daarnaast dient in ‘One Pan Perfect’ het gemak de mens. En zo vind je ditmaal, naast wederom fantastische foto’s, talloze recepten voor goedgevulde bakplaten, heerlijke eenpansmaaltijden en supersnelle en verse doordeweekse maaltijden uit één pan, ovenschotel of plaat. Als de toonaangevende en bestverkopende kookboekauteur van Australië heeft Donna Hay het hart van bijna elke thuiskok veroverd; in haar eigen land en ver daarbuiten. Ze is dan ook erg populair in Nederland.
De recepten
Stuk voor stuk zijn de recepten uit het nieuwe boek van Donna Hay goed te bereiden. Niet al teveel moeilijke kooktechnieken, gewoon begrijpelijke taal en goed verkrijgbare producten. Sommige recepten hebben een wat langere bereidingstijd, maar vaak compenseert dit doordat bijvoorbeeld de oven het meeste werk doet. Wij maakten haar carrotcakekoekjes met roomkaas; een absolute aanrader! Al het goede van carrot cake en koekjes komt samen in dit recept.
Het tweede recept waar we mee aan de slag gingen was een hartig recept. In pancetta verpakte varkensfilet met peer en venkel. Door de varkensfilet te verpakken in een jasje van pancetta blijft de filet smaakvol en mals. De peer en venkel zijn verrassende ingrediënten die dit gerecht naar een hoger niveau brengen. Probeer het maar eens uit!
Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten met jullie delen:
Donna Hay: “Met wat honing en mosterd, lekkere gebakken peren, venkel en knapperige pancetta krijg je een supersappige, buitenaards lekkere varkensfilet. In pancetta gewikkelde varkensfilets zijn smakelijker, blijven malser en krijgen een lekker knapperig jasje!”
Donna Hay: “Alles wat je zo lekker vindt aan carrotcake, maar dan in de vorm van een koekje: knapperig van buiten, zacht van binnen. Met een dot citroenroomkaas. Graag gedaan! Deze koekjes zijn overigens ook lekker zonder de roomkaasvulling – aan jou de keus.”
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips
Foodies boekenclub: The Curry Guy één pan
Last Minute Dinners: alles over dit handige kookboek, inclusief menu!
Zo combineer je eten met het juiste bier
Zet deze schitterende kookboeken op je kerstverlanglijstje dit jaar
Bakken in de airfryer: zo doe je dat!
Alles over het nieuwste boek van Donna Hay: “Too Easy”, inclusief recepten!
Alles over ‘Herman kookt terug’ en waarom dit zo veel meer dan een kookboek is…
Alles over het nieuwe kookboek “Bij Meera aan tafel”, inclusief recepten!
Alles over het kookboek “Veggilaine”, inclusief recepten natuurlijk!
Dit zijn de beste kookboeken van 2024
Foodies boekenclub: “ZOETE ZOOI.”
Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie
Sneak peek: exclusieve recepten uit Jamie Olivers nieuwste boek!
Thomas Panterpoes over zijn nieuwe kookboek: “Ik wil mijn recepten voor iedereen toegankelijk maken.”
Foodies boekenclub: “All Day Goodness”
Het nieuwste boek van Jamie Oliver: ‘Simply Jamie’ is uit!
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.