Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
One Pan Perfect: carrotcakekoekjes met roomkaas

Foodies boekenclub: “One Pan Perfect”

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Foodies Boekenclub inspireert je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met meer dan 200 kookboeken. Stuk voor stuk nemen we ze mee naar huis om eruit te koken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs. Zo weet jij welke boeken je niet mag missen!

One Pan Perfect

Donna Hay is wat ons betreft de onbetwiste koningin van makkelijke, overheerlijke gerechten die er ook nog eens spectaculair uitzien. Ze overtreft zichzelf in haar allernieuwste kookboek “One Pan Perfect“. De naam zegt het al, een kookboek boordevol recepten die in één pan te bereiden zijn. Al komt niet in elk recept een pan tevoorschijn, veel recepten maak je ook met alle gemak op één bakplaat in de oven bijvoorbeeld.

One Pan Perfect

€ 32,99
Cover One Pan Perfect

Donna over ‘One Pan Perfect’:

“Er is iets magisch aan een bescheiden bakplaat of die goeie ouwe ovenschotel; ik zou dit het wonder van het eenpansgerecht willen noemen. Daar, in de hectiek van het dagelijkse leven, leren ingrediënten elkaar borrelend en sudderend kennen en komt het beste in hen naar boven. En dat is waar het bij ’the One’ om draait: minimale poespas voor een maximale smaak. Van flexibele doordeweekse maaltijden die je binnen enkele minuten in elkaar kunt draaien, tot luie zondagse feestelijke gerechten die ook zo op tafel staan. Ik noem dit het ‘one-pan’-wonder. En ik kan niet wachten om dit met je te delen.”

Gemak dient de mens

Smaak is leidend bij Donna en het oog wil ook wat, maar daarnaast dient in ‘One Pan Perfect’ het gemak de mens. En zo vind je ditmaal, naast wederom fantastische foto’s, talloze recepten voor goedgevulde bakplaten, heerlijke eenpansmaaltijden en supersnelle en verse doordeweekse maaltijden uit één pan, ovenschotel of plaat. Als de toonaangevende en bestverkopende kookboekauteur van Australië heeft Donna Hay het hart van bijna elke thuiskok veroverd; in haar eigen land en ver daarbuiten. Ze is dan ook erg populair in Nederland.

De recepten

Stuk voor stuk zijn de recepten uit het nieuwe boek van Donna Hay goed te bereiden. Niet al teveel moeilijke kooktechnieken, gewoon begrijpelijke taal en goed verkrijgbare producten. Sommige recepten hebben een wat langere bereidingstijd, maar vaak compenseert dit doordat bijvoorbeeld de oven het meeste werk doet. Wij maakten haar carrotcakekoekjes met roomkaas; een absolute aanrader! Al het goede van carrot cake en koekjes komt samen in dit recept.

Het tweede recept waar we mee aan de slag gingen was een hartig recept. In pancetta verpakte varkensfilet met peer en venkel. Door de varkensfilet te verpakken in een jasje van pancetta blijft de filet smaakvol en mals. De peer en venkel zijn verrassende ingrediënten die dit gerecht naar een hoger niveau brengen. Probeer het maar eens uit!

Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten met jullie delen:

In pancetta verpakte varkensfilet met peer en venkel

Donna Hay: “Met wat honing en mosterd, lekkere gebakken peren, venkel en knapperige pancetta krijg je een supersappige, buitenaards lekkere varkensfilet. In pancetta gewikkelde varkensfilets zijn smakelijker, blijven malser en krijgen een lekker knapperig jasje!”

In pancetta verpakte varkensfilet met peer en venkel

Carrotcakekoekjes met roomkaas

Donna Hay: “Alles wat je zo lekker vindt aan carrotcake, maar dan in de vorm van een koekje: knapperig van buiten, zacht van binnen. Met een dot citroenroomkaas. Graag gedaan! Deze koekjes zijn overigens ook lekker zonder de roomkaasvulling – aan jou de keus.”

One Pan Perfect: carrotcakekoekjes met roomkaas

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!