Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Schep de venkel, pastinaak, peer, salie, azijn, olijfolie, honing, zout en peper in een grote kom door elkaar. Bewaar 4 takjes salie voor later.
- Verdeel het fruit en de groenten over een grote, met bakpapier beklede ovenschaal en bak 25-30 minuten in de oven, of tot alles lichtbruin is.
- Maak intussen de honing-mosterdmarinade door de mosterd, honing, zout en peper in een kommetje door elkaar te roeren. Bewaar 2 eetlepels van de marinade en zet apart.
- Bestrijk de varkensfilets met de rest van de marinade. Verpak elke filet in plakken pancetta; stop de uiteindes van de pancetta onder het vlees.
- Leg de varkensfilets in de ovenschaal en bestrijk ze met de achtergehouden marinade. Leg de bewaarde salie erop en besprenkel met olie. Bak 18-22 minuten in de oven, of tot de filets gaar zijn.
- Snijd de filets in plakken en dien het vlees op met de venkel, pastinaak, salie en peren, met het vocht uit de ovenschaal eroverheen geschept.
Tip: gebruik lange plakken pancetta in plaats van de ronde variëteit, zodat je ze eenvoudig om de varkensfilet kunt wikkelen.
