Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
In pancetta verpakte varkensfilet met peer en venkel

In pancetta verpakte varkensfilet met peer en venkel

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Honing-mosterdmarinade

Donna Hay: "Met wat honing en mosterd, lekkere gebakken peren, venkel en knapperige pancetta krijg je een supersappige, buitenaards lekkere varkensfilet. In pancetta gewikkelde varkensfilets zijn smakelijker, blijven malser en krijgen een lekker knapperig jasje!"

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. Schep de venkel, pastinaak, peer, salie, azijn, olijfolie, honing, zout en peper in een grote kom door elkaar. Bewaar 4 takjes salie voor later.

  3. Verdeel het fruit en de groenten over een grote, met bakpapier beklede ovenschaal en bak 25-30 minuten in de oven, of tot alles lichtbruin is.

  4. Maak intussen de honing-mosterdmarinade door de mosterd, honing, zout en peper in een kommetje door elkaar te roeren. Bewaar 2 eetlepels van de marinade en zet apart.

  5. Bestrijk de varkensfilets met de rest van de marinade. Verpak elke filet in plakken pancetta; stop de uiteindes van de pancetta onder het vlees.

  6. Leg de varkensfilets in de ovenschaal en bestrijk ze met de achtergehouden marinade. Leg de bewaarde salie erop en besprenkel met olie. Bak 18-22 minuten in de oven, of tot de filets gaar zijn.

  7. Snijd de filets in plakken en dien het vlees op met de venkel, pastinaak, salie en peren, met het vocht uit de ovenschaal eroverheen geschept.

Tip: gebruik lange plakken pancetta in plaats van de ronde variëteit, zodat je ze eenvoudig om de varkensfilet kunt wikkelen.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

One Pan Perfect

€ 32,99
Cover One Pan Perfect