Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
One Pan Perfect: carrotcakekoekjes met roomkaas

Carrotcakekoekjes met roomkaas

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Roomkaasvulling

Donna Hay: "Alles wat je zo lekker vindt aan carrotcake, maar dan in de vorm van een koekje: knapperig van buiten, zacht van binnen. Met een dot citroenroomkaas. Graag gedaan! Deze koekjes zijn overigens ook lekker zonder de roomkaasvulling – aan jou de keus."

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Roer in een kom de havervlokken, het amandelmeel, de suiker, het volkorenmeel, bakpoeder, de kaneel, gember, pecannoten en rozijnen door elkaar.

  3. Roer de wortel, het ei en de olie erdoor.

  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en laat daar 12 keer 2 eetlepels van het koekjesbeslag op vallen. Druk ze een beetje plat.

  5. Bak de koekjes 25 minuten, of tot ze lichtbruin zijn. Laat ze op de bakplaat afkoelen.

  6. Doe voor de roomkaasvulling de roomkaas, citroenschil en poedersuiker in de keukenmachine en draai tot je een glad geheel hebt.

  7. Plak voor het opdienen zes keer twee koekjes aan elkaar met de roomkaasvulling.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

One Pan Perfect

€ 32,99
Cover One Pan Perfect