Carrotcakekoekjes met roomkaas
Eenvoudig6 personen45 minuten bereiden
Donna Hay: "Alles wat je zo lekker vindt aan carrotcake, maar dan in de vorm van een koekje: knapperig van buiten, zacht van binnen. Met een dot citroenroomkaas. Graag gedaan! Deze koekjes zijn overigens ook lekker zonder de roomkaasvulling – aan jou de keus."
Ingrediënten
- 90 g havervlokken
- 120 g amandelmeel (gemalen amandelen)
- 110 g kokosbloesemsuiker
- 75 g volkorenmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- ½ tl gemberpoeder
- 115 g pecannoten (grofgehakt)
- 40 g rozijnen
- 180 g wortel (geschild en geraspt)
- 1 ei
- 125 ml milde olijfolie (extra vergine)
- Roomkaasvulling:
- 125 g creamcheese of roomkaas (losgeroerd)
- 1 tl fijngeraspte citroenschil
- 40 g poedersuiker (gezeefd)
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Roer in een kom de havervlokken, het amandelmeel, de suiker, het volkorenmeel, bakpoeder, de kaneel, gember, pecannoten en rozijnen door elkaar.
- Roer de wortel, het ei en de olie erdoor.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en laat daar 12 keer 2 eetlepels van het koekjesbeslag op vallen. Druk ze een beetje plat.
- Bak de koekjes 25 minuten, of tot ze lichtbruin zijn. Laat ze op de bakplaat afkoelen.
- Doe voor de roomkaasvulling de roomkaas, citroenschil en poedersuiker in de keukenmachine en draai tot je een glad geheel hebt.
- Plak voor het opdienen zes keer twee koekjes aan elkaar met de roomkaasvulling.

Uit het boek:
One Pan Perfect