Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Supersnelle toetjes: Dutch baby

Dutch baby

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Voor het beslag

Voor erbij

Bereiding

  1. Zet een gietijzeren skillet (20 cm Ø) in de oven en verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Het is belangrijk dat de pan straks echt super heet is. Klop alle ingrediënten voor het beslag, behalve de boter, door elkaar tot een glad beslag. Dit kan heel makkelijk in een blender. Laat het beslag rusten terwijl je de oven voorverwarmt.

  2. Neem de hete pan voorzichtig uit de oven en laat er de boter in smelten. Giet direct het beslag erin en zet het geheel terug in de oven. Bak de Dutch baby in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Bestuif met wat poedersuiker en serveer direct met bijvoorbeeld vers fruit, jam en muntblaadjes.

Per portie: 253 kcal | 33 g koolhydraten | 7 g eiwit | 10 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)