Foodies 03/2025: Airfryer
Crispy comfort
Airfryer cover
Recepten met kippenbouillon: jambalaya met chorizo en kip

Jambalaya met chorizo en kip

In samenwerking met Fundo
  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Maak nu deze heerlijke jambalaya met chorizo en kip. Als basis gebruik je heerlijke kippenbouillon. De verse kip en kruiden maken het af!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Maak nu deze heerlijke jambalaya met chorizo en kip. Als basis gebruik je heerlijke kippenbouillon. De verse kip en kruiden maken het af!

Bereiding

  1. Verhit de olie in een ruime braadpan en bak er de kip en de chorizo op hoog vuur ca. 5 minuten in. Schep uit de pan en zet het vuur laag. Fruit de ui, de bleekselderij, de paprika en de jalapeñopepers ca. 8 minuten in het hete bakvet tot de ui glazig is. Voeg alle specerijen toe en meng goed door.

  2. Doe de kip en de chorizo terug in de pan en meng alles goed door elkaar. Voeg de rijst toe en blus af met de bouillon en de gepelde tomaten. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat op laag vuur ca. 18 minuten pruttelen tot de rijst gaar is. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de garnalen toe en leg een deksel op de pan om de garnalen gaar te stomen. Strooi voor het serveren de peterselie over de jambalaya. Serveer er chilisaus bij.

Per portie: 791 kcal | 70 g koolhydraten | 45 g eiwit | 36 g vet

© Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

3.7 / 5.0 (19 stemmen)