Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Recepten met kippenbouillon: jambalaya met chorizo en kip

Jambalaya met chorizo en kip

In samenwerking met Fundo
  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olie in een ruime braadpan en bak er de kip en de chorizo op hoog vuur ca. 5 minuten in. Schep uit de pan en zet het vuur laag. Fruit de ui, de bleekselderij, de paprika en de jalapeñopepers ca. 8 minuten in het hete bakvet tot de ui glazig is. Voeg alle specerijen toe en meng goed door.

  2. Doe de kip en de chorizo terug in de pan en meng alles goed door elkaar. Voeg de rijst toe en blus af met de bouillon en de gepelde tomaten. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat op laag vuur ca. 18 minuten pruttelen tot de rijst gaar is. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de garnalen toe en leg een deksel op de pan om de garnalen gaar te stomen. Strooi voor het serveren de peterselie over de jambalaya. Serveer er chilisaus bij.

Per portie: 791 kcal | 70 g koolhydraten | 45 g eiwit | 36 g vet

© Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)