Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Gehaktballetjes met kikkererwten en ras el hanout

Gehaktballetjes met kikkererwten en ras el hanout

In samenwerking met Le Creuset
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Op zoek naar een snel hoofdgerecht? Dan is dit recept voor het eenpansgerecht met gehaktballetjes met kikkererwten en ras el hanout misschien wel wat voor jou...

Bereiding

  1. Week het witbrood in de melk en laat ca. 10 minuten staan. Kneed het gehakt met het geweekte brood, het ei, de ras el hanout, flink wat zout en peper en de dadels. Vorm kleine balletjes van het gehakt en leg ze op een bord. Zet afgedekt ca. 30 minuten in de koelkast.

  2. Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak er de gehaktballetjes in ca. 15 minuten rondom goudbruin in. Voeg de ui en de kikkererwten toe en fruit ca. 5 minuten mee. Voeg de spinazie toe en laat enkele minuten slinken op laag vuur. Verdeel de tomaat, de rode ui en de feta over het gerecht. Geef er yoghurt, platbrood en verse kruiden bij.

Per portie: 1239 kcal | 75 g koolhydraten | 53 g eiwit | 77 g vet

Receptuur en fotografie: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)