Bereiding

1. Pel en snipper de knoflook. Halveer 1 limoen en pers hem uit. Snijd de visfilet in grove stukken. Meng de vis met de garnalen, het limoensap, 1 el gesmolten kokosolie en de helft van de knoflook. Laat ca. 30 minuten marineren.

2. Pel 1 ui en snijd hem in dunne ringen. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Was de paprika en snijd hem in repen. Halveer de rode pepers en verwijder de zaadlijsten. Was de rode
pepers en hak ze fijn. Maak de tomaten schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes. Verhit 2 el kokosolie in een stoofpan met dikke bodem en fruit er op laag vuur de ui, de overige knoflook, de paprika en de rode peper ca. 5 minuten in. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook. Breng op smaak met zout en peper.

3. Laat de vis en de garnalen uitlekken en bestrooi ze met zout en peper. Voeg de vis en de garnalen toe aan het tomatenmengsel in de stoofpan. Schenk de visfond en de kokosmelk erbij. Breng aan de kook en stoof de vis en de garnalen in ca. 8 minuten gaar met een deksel op de pan.

4. Was de koriander en hak hem fijn. Halveer de overige limoen en pers hem uit. Breng de stoofpot op smaak met het limoensap.

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: Otentic (otenticdesign.com), eigen collectie