Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Moqueca baiana

Moqueca baiana

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

In Brazilië bestaan twee varianten van dit visstoofpotje waarvan beide kampen beweren dat het de echte is: moqueca baiana uit Bahia, met kokosmelk, en moqueca capixaba uit Espírito Santo, zonder kokosmelk.

Bereiding

  1. 1. Pel en snipper de knoflook. Halveer 1 limoen en pers hem uit. Snijd de visfilet in grove stukken. Meng de vis met de garnalen, het limoensap, 1 el gesmolten kokosolie en de helft van de knoflook. Laat ca. 30 minuten marineren.

  2. 2. Pel 1 ui en snijd hem in dunne ringen. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Was de paprika en snijd hem in repen. Halveer de rode pepers en verwijder de zaadlijsten. Was de rode

  3. 3. Laat de vis en de garnalen uitlekken en bestrooi ze met zout en peper. Voeg de vis en de garnalen toe aan het tomatenmengsel in de stoofpan. Schenk de visfond en de kokosmelk erbij. Breng aan de kook en stoof de vis en de garnalen in ca. 8 minuten gaar met een deksel op de pan.

  4. 4. Was de koriander en hak hem fijn. Halveer de overige limoen en pers hem uit. Breng de stoofpot op smaak met het limoensap.

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: Otentic (otenticdesign.com), eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 / 5.0 (7 stemmen)