Eenpanspasta met citroen, tonijn, tomaat en kappertjes
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit de olie in een steelpan op middelhoog vuur en bak de ui ca. 7 minuten met een snufje zout, tot hij zacht en glazig is. Voeg 350 g cherrytomaten, de pasta en de bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur lager zodat de bouillon nog zachtjes kookt en kook ca. 15 minuten zonder deksel. Roer af en toe. De tomaten moeten kapot zij n en de pasta net gaar.
Voeg de rest van de tomaten toe en laat ca. 5 minuten op middelhoog vuur koken tot het vocht is ingedikt. Spatel voorzichtig de grote snippers tonijn, de mascarpone, de parmezaan,
de kappertjes, het citroenrasp, de peterselie, zout en peper erdoorheen. Leg het deksel op de pan en laat nog ca. 5 minuten garen. Serveer in diepe borden of kommen.