Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
Eenpanspasta met citroen, tonijn, tomaat en kappertjes

Eenpanspasta met citroen, tonijn, tomaat en kappertjes

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olie in een steelpan op middelhoog vuur en bak de ui ca. 7 minuten met een snufje zout, tot hij zacht en glazig is. Voeg 350 g cherrytomaten, de pasta en de bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur lager zodat de bouillon nog zachtjes kookt en kook ca. 15 minuten zonder deksel. Roer af en toe. De tomaten moeten kapot zij n en de pasta net gaar.

  2. Voeg de rest van de tomaten toe en laat ca. 5 minuten op middelhoog vuur koken tot het vocht is ingedikt. Spatel voorzichtig de grote snippers tonijn, de mascarpone, de parmezaan,
    de kappertjes, het citroenrasp, de peterselie, zout en peper erdoorheen. Leg het deksel op de pan en laat nog ca. 5 minuten garen. Serveer in diepe borden of kommen.

Per portie: 672 kcal | 83 g koolhydraten | 29 g eiwit | 23 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur & foto’s: BBC Good Food

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)