Advertentie
Snelle pasta is hét antwoord op drukke weekdagen. Zelf vinden we het ultiem comfortfood. Het grote voordeel? Je varieert eindeloos met verschillende ingrediënten en maakt het zo gezond (of ongezond) als je zelf wilt. We hebben heerlijke pasta’s voor je verzameld, allemaal binnen een half uur op tafel!
Recepten voor snelle pasta
Je kent het vast: je hebt een lange dag achter de rug nadat je vroeg bent opgestaan. Eigenlijk heb je helemaal geen zin om uitgebreid te koken en het weekmenu te maken, maar je wil wel een voedzame maaltijd op tafel zetten. Recepten voor snelle pasta zijn dé ideale oplossing voor drukke dagen en zijn daarmee de perfecte recepten voor het avondeten.
Pro tip: maak wat extra pasta klaar en neem de restjes de volgende dag mee als lunch.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Snelle pasta recepten:
Pappardelle met worst van Jamie Oliver
Deze pappardelle met worst van Jamie Oliver staat al in een kwartier op tafel, zonder dat je hoeft in te leveren op smaak!
Pasta met gebakken ham en radijsjes
Natuurlijk ken je een broodje warme beenham. Wist je dat ham ook erg lekker is in een snelle pasta? In dit recept snijd je een dikke plak beenham in reepjes. Vervolgens bak je deze met wat knoflook en de radijsjes goudbruin. Een feestje op je bord!
Pasta cacio e pepe
Letterlijk vertaald vanuit het Italiaans betekent het kaas en peper. Klinkt helemaal niet zo spectaculair toch? Geloof ons, dat is het zeker! Je gebruikt een mix van pecorino en parmezaan. Versgemalen zwarte peper (niet te zuinig) erbij en er staat een geweldige pasta op tafel.
Rigatoni alla norma
De twee hoofdingrediënten van een typische pasta alla norma zijn tomaat en aubergine. Het gerecht komt oorspronkelijk uit Sicilië. Voor wat extra smaak voegen we er in dit recept nog wat kappertjes en verse basilicum aan toe.
Pasta alla salsiccia
De pasta alla salsiccia is een echte Italiaanse klassieker. Je brengt de pasta op smaak met de zogenaamde salsiccia worst, ook wel bekend als venkelworst. Doordat deze Italiaanse worst gekruid is met venkel en anijs zit dit gerecht bomvol smaak!
Broccolipasta met pijnboompitten
Deze pasta heb je binnen een half uur op tafel staan. Dit recept maak je met linguine. Een pastasoort die lijkt op spaghetti, maar net iets dikker is.
Pastasalade met mozzarella, kappertjes en tomaten
Een warme zomerdag waarop je liever in de tuin zit dan in de keuken staat? Een goede en snelle pastasalade is je partner in crime! Meer dan 20 minuten heb je niet nodig!
Pappardelle met macadamiapesto
Wist je dat macadamia ook wel de koningin van de noten wordt genoemd? Deze noot heeft een mild zoete smaak en is zeer verfijnd. Van de macadamianoten maak je een verse pastasaus. De pappardelle leent zich hier goed voor, de pesto hecht zich namelijk met gemak aan de wat bredere linten.
Pasta met tuinbonen en pancetta
Pancetta is Italiaans spek afkomstig van de varkensbuik. Dit spek wordt gekruid en hangt vervolgens zo’n drie maanden te drogen. Het spek is vol van smaak en smelt weg op je tong. Combineer dit met tuinbonen en wat room en je hebt met een half uur deze prachtige maaltijd op tafel staan.
Romige venkelpasta met worst
Worst kan ontzettend lekker zijn in een snel gerecht, zeker als je het combineert met venkelzaad. Probeer maar eens met dit heerlijke én romige recept, dat ook nog eens binnen 30 minuten op tafel staat!
Pasta met gegrilde courgette en bacon
Zoek je een wat lichtere maaltijd zonder in te leveren op smaak? Dat is dit recept ideaal! De gegrilde courgette doet lekker zomers aan, al smaakt dit natuurlijk het hele jaar door heerlijk.
Onze favoriete snelle pasta:
Pappardelle met worst van Jamie Oliver
Deze pappardelle met worst van Jamie Oliver staat al in een kwartier op tafel, zonder dat je hoeft in te leveren op smaak!
Ingrediënten
- 125 g verse lasagnevellen
- 1 teen knoflook
- 0,5 bos bladpeterselie (15 g)
- olijfolie
- 1 biologische varkens- of vegaworst
- 1 tl venkelzaad
- Chianti (of andere Italiaanse rode wijn)
- 200 ml tomatenpassata
- parmezaan (om te raspen)
- extra vierge olijfolie (optioneel)
Bereiding
Zet de waterkoker aan. Snijd de lasagnevellen in de lengte in 3 cm brede reepjes om de pappardelle te maken. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Hak de bovenste helft en de takjes van de bos peterselie fijn en houd ze apart. Zet een koekenpan van 28 cm op hoog vuur.
Giet een klein scheutje olijfolie in de hete pan, knijp het worstvlees uit het velletje in de pan en maak het rul met je lepel (als je een vegetarische worst gebruikt kun je hem verkruimelen of in dunne plakjes snijden). Roerbak het 2 minuten en doe de knoflook, peterseliesteeltjes en venkelzaadjes erbij. Giet, wanneer het bruin is, een flinke scheut rode wijn in de pan, laat het verdampen, voeg de tomatenpassata toe en doe de pasta in de pan. Giet er zoveel kokend water bij tot de pasta net onder staat – ongeveer 300 ml. Laat de saus 4 minuten inkoken, of tot de pasta het meeste water geabsorbeerd heeft, en blijf regelmatig roeren tot je een mooie rijke saus hebt. Verdun hem eventueel met een extra scheutje kokend water. Draai het vuur uit, roer de peterselieblaadjes erdoor en voeg naar smaak peper en zout toe. Maak de pappardelle af met geraspte parmezaan en als je wilt een paar drupjes extra vierge olijfolie.
ONE by Jamie Oliver is published by Kosmos © Jamie Oliver Enterprises Limited (2022 ONE), Photography: © David Loftus, 2022; © Richard Clatworthy, 2022.
Meer makkelijke recepten?
Nog niet genoeg inspiratie? Naast pasta zijn er nog veel meer makkelijke recepten die je zo op tafel tovert.
Elke maand inspiratie?
Wil je elke maand de lekkerste inspiratie, recepten en verhalen op je deurmat? Bekijk dan eens onze voordelige abonnementen en kies voor Foodies Magazine!
Onze tips
7x de lekkerste pasta pesto recepten
Macaroni ovenschotel: 5x ouderwets lekkere recepten
4x heerlijke pastasalade voor bij je picknick
5x de lekkerste hartige recepten met ricotta
Deze recepten maak je met overgebleven gekookte pasta
15x toetjes in een glaasje
Eten als je ziek bent: gezonde recepten om beter te worden
Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.