1. Pasta met broccoli en pijnboompitten

We starten met deze snelle pasta die binnen een half uur op tafel staat. Dit recept maak je met linguine. Een pastasoort die lijkt op spaghetti, maar net iets dikker is. Veel heeft deze pasta absoluut niet nodig. Broccoli, citroen, knoflook en wat pijnboompitten maken dit tot een simpele en gezonde pasta. Oh ja, en niet te vergeten; ontzettend lekker. Zo snel ging koken nog nooit!

Broccolipasta met pijnboompitten snelle pasta

 

2. Pasta met gebakken ham en radijsjes

Natuurlijk ken je een broodje warme beenham. Wist je dat de ham ook erg lekker is door een snelle pasta? In dit recept snijd je een dikke plak beenham in reepjes. Vervolgens bak je deze met wat knoflook en de radijsjes goudbruin. De groene radijsloof maakt het gerecht compleet en zorgt voor een kleurrijk geheel. Een feestje op je bord!

Snelle Pasta met gebakken ham en radijsjes

 

3. Pasta cacio e pepe binnen een half uur op tafel

Letterlijk vertaald vanuit het Italiaans betekent het kaas en peper. Klinkt helemaal niet zo spectaculair toch? Geloof ons, dat is het zeker! Het is niet voor niets dat deze pasta al generaties lang meegaat. Je gebruikt een mix van pecorino en Parmezaanse kaas. Versgemalen zwarte peper (niet te zuinig) erbij en er staat een geweldige pasta op tafel.

snelle Pasta cacio e pepe

 

4. Rigatoni alla norma

Pasta en aubergine. De twee hoofdingrediënten van een typische pasta alla norma zijn tomaat en aubergine. Het gerecht komt oorspronkelijk uit Sicilië. Voor wat extra smaak voegen we er in dit recept nog wat kappertjes aan toe. Erg lekker met wat blaadjes verse basilicum. Los van de snelheid waarmee dit gerecht op tafel staat hoef je er ook nog eens niet zoveel voor te doen.

Rigatoni alla norma snelle pasta

 

5. Pastasalade met mozzarella, kappertjes en tomaten

Een warme zomerdag waarop je liever in de tuin zit dan in de keuken staat? Een goede en snelle pastasalade is je partner in crime! Meer dan 20 minuten heb je niet nodig. Terwijl de pasta kookt bereid je de overige ingrediënten. Alles mengen in een kom, iets laten afkoelen en je pastasalade kan mee de tuin in.

snelle Pastasalade met mozzarella, kappertjes en tomaten

 

6. Snelle pappardelle met macadamiapesto

Wist je dat macadamia ook wel de koningin van de noten wordt genoemd? Volledig terecht als je het ons vraagt. Deze noot heeft een mild zoete smaak en is zeer verfijnd. Van de macadamianoten maak je een verse pesto. De pappardelle leent zich hier goed voor, de pesto hecht zich namelijk met gemak aan de wat bredere linten pasta.

snelle Pappardelle met macadamiapesto op tafel

 

7. Pasta met tuinbonen en pancetta

Pancetta is Italiaans spek afkomstig van de varkensbuik. Dit spek wordt gekruid en hangt vervolgens zo’n drie maanden te drogen. Het spek is vol van smaak en smelt weg op je tong. Combineer dit met pasta, tuinbonen en wat room en je hebt met een half uur deze prachtige pasta op tafel staan. Eet smakelijk!

 

snelle Pasta met tuinbonen en pancetta

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: