Foodies Italië
Foodies Italië
Foodies Italië cover
Rigatoni alla norma snelle pasta

Snelle pasta: 11x pasta recepten die binnen een half uur op tafel staan

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Snelle pasta is hét antwoord op drukke weekdagen. Zelf vinden we het ultiem comfortfood. Het grote voordeel? Je varieert eindeloos met verschillende ingrediënten en maakt het zo gezond (of ongezond) als je zelf wilt. We hebben heerlijke pasta’s voor je verzameld, allemaal binnen een half uur op tafel!

Recepten voor snelle pasta

Je kent het vast: je hebt een lange dag achter de rug nadat je vroeg bent opgestaan. Eigenlijk heb je helemaal geen zin om uitgebreid te koken en het weekmenu te maken, maar je wil wel een voedzame maaltijd op tafel zetten. Recepten voor snelle pasta zijn dé ideale oplossing voor drukke dagen en zijn daarmee de perfecte recepten voor het avondeten.

Pro tip: maak wat extra pasta klaar en neem de restjes de volgende dag mee als lunch.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Snelle pasta recepten:

Pappardelle met worst

Pappardelle met worst van Jamie Oliver

Deze pappardelle met worst van Jamie Oliver staat al in een kwartier op tafel, zonder dat je hoeft in te leveren op smaak!

Naar het recept
Snelle Pasta met gebakken ham en radijsjes

Pasta met gebakken ham en radijsjes

Natuurlijk ken je een broodje warme beenham. Wist je dat ham ook erg lekker is in een snelle pasta? In dit recept snijd je een dikke plak beenham in reepjes. Vervolgens bak je deze met wat knoflook en de radijsjes goudbruin. Een feestje op je bord!

Naar het recept
snelle Pasta cacio e pepe

Pasta cacio e pepe

Letterlijk vertaald vanuit het Italiaans betekent het kaas en peper. Klinkt helemaal niet zo spectaculair toch? Geloof ons, dat is het zeker! Je gebruikt een mix van pecorino en parmezaan. Versgemalen zwarte peper (niet te zuinig) erbij en er staat een geweldige pasta op tafel.

Naar het recept
Rigatoni alla norma snelle pasta

Rigatoni alla norma

De twee hoofdingrediënten van een typische pasta alla norma zijn tomaat en aubergine. Het gerecht komt oorspronkelijk uit Sicilië. Voor wat extra smaak voegen we er in dit recept nog wat kappertjes en verse basilicum aan toe.

Naar het recept
beerwulf pasta alla salcissa

Pasta alla salsiccia

De pasta alla salsiccia is een echte Italiaanse klassieker. Je brengt de pasta op smaak met de zogenaamde salsiccia worst, ook wel bekend als venkelworst. Doordat deze Italiaanse worst gekruid is met venkel en anijs zit dit gerecht bomvol smaak!

Naar het recept
Broccolipasta met pijnboompitten snelle pasta

Broccolipasta met pijnboompitten

Deze pasta heb je binnen een half uur op tafel staan. Dit recept maak je met linguine. Een pastasoort die lijkt op spaghetti, maar net iets dikker is.

Naar het recept
snelle vegetarische recepten Pastasalade met mozzarella, kappertjes en tomaten

Pastasalade met mozzarella, kappertjes en tomaten

Een warme zomerdag waarop je liever in de tuin zit dan in de keuken staat? Een goede en snelle pastasalade is je partner in crime! Meer dan 20 minuten heb je niet nodig!

Naar het recept
snelle Pappardelle met macadamiapesto op tafel

Pappardelle met macadamiapesto

Wist je dat macadamia ook wel de koningin van de noten wordt genoemd? Deze noot heeft een mild zoete smaak en is zeer verfijnd. Van de macadamianoten maak je een verse pastasaus. De pappardelle leent zich hier goed voor, de pesto hecht zich namelijk met gemak aan de wat bredere linten.

Naar het recept
snelle Pasta met tuinbonen en pancetta

Pasta met tuinbonen en pancetta

Pancetta is Italiaans spek afkomstig van de varkensbuik. Dit spek wordt gekruid en hangt vervolgens zo’n drie maanden te drogen. Het spek is vol van smaak en smelt weg op je tong. Combineer dit met tuinbonen en wat room en je hebt met een half uur deze prachtige maaltijd op tafel staan.

Naar het recept
Eenpansgerechten: romige venkelpasta

Romige venkelpasta met worst

Worst kan ontzettend lekker zijn in een snel gerecht, zeker als je het combineert met venkelzaad. Probeer maar eens met dit heerlijke én romige recept, dat ook nog eens binnen 30 minuten op tafel staat!

Naar het recept
Pasta met gegrilde courgette en bacon

Pasta met gegrilde courgette en bacon

Zoek je een wat lichtere maaltijd zonder in te leveren op smaak? Dat is dit recept ideaal! De gegrilde courgette doet lekker zomers aan, al smaakt dit natuurlijk het hele jaar door heerlijk.

Naar het recept

Onze favoriete snelle pasta:

Pappardelle met worst

Pappardelle met worst van Jamie Oliver

Deze pappardelle met worst van Jamie Oliver staat al in een kwartier op tafel, zonder dat je hoeft in te leveren op smaak!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 125 g verse lasagnevellen
  • 1 teen knoflook
  • 0,5 bos bladpeterselie (15 g)
  • olijfolie
  • 1 biologische varkens- of vegaworst
  • 1 tl venkelzaad
  • Chianti (of andere Italiaanse rode wijn)
  • 200 ml tomatenpassata
  • parmezaan (om te raspen)
  • extra vierge olijfolie (optioneel)

Bereiding

  1. Zet de waterkoker aan. Snijd de lasagnevellen in de lengte in 3 cm brede reepjes om de pappardelle te maken. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Hak de bovenste helft en de takjes van de bos peterselie fijn en houd ze apart. Zet een koekenpan van 28 cm op hoog vuur.

  2. Giet een klein scheutje olijfolie in de hete pan, knijp het worstvlees uit het velletje in de pan en maak het rul met je lepel (als je een vegetarische worst gebruikt kun je hem verkruimelen of in dunne plakjes snijden). Roerbak het 2 minuten en doe de knoflook, peterseliesteeltjes en venkelzaadjes erbij. Giet, wanneer het bruin is, een flinke scheut rode wijn in de pan, laat het verdampen, voeg de tomatenpassata toe en doe de pasta in de pan. Giet er zoveel kokend water bij tot de pasta net onder staat – ongeveer 300 ml. Laat de saus 4 minuten inkoken, of tot de pasta het meeste water geabsorbeerd heeft, en blijf regelmatig roeren tot je een mooie rijke saus hebt. Verdun hem eventueel met een extra scheutje kokend water. Draai het vuur uit, roer de peterselieblaadjes erdoor en voeg naar smaak peper en zout toe. Maak de pappardelle af met geraspte parmezaan en als je wilt een paar drupjes extra vierge olijfolie.

ONE by Jamie Oliver is published by Kosmos © Jamie Oliver Enterprises Limited (2022 ONE), Photography: © David Loftus, 2022; © Richard Clatworthy, 2022.

Meer makkelijke recepten?

Nog niet genoeg inspiratie? Naast pasta zijn er nog veel meer makkelijke recepten die je zo op tafel tovert.

Elke maand inspiratie?

Wil je elke maand de lekkerste inspiratie, recepten en verhalen op je deurmat? Bekijk dan eens onze voordelige abonnementen en kies voor Foodies Magazine!

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!