Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
beerwulf pasta alla salcissa

Pasta alla salsiccia

In samenwerking met Beerwulf.
  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

De pasta alla salsiccia is een echte Italiaanse klassieker. Je brengt de pasta op smaak met de zogenaamde salsiccia worst, ook wel bekend als venkelworst. Doordat deze Italiaanse worst gekruid is met venkel en anijs zit dit gerecht bomvol smaak!

Bereiding

  1. Verhit 2 el olijfolie in een braadpan. Bak er het worstvlees bruin en rul in.

  2. Voeg de knoflook en het venkelzaad toe en bak ca. 2 minuten. Voeg het paprikapoeder, de peterselie en de chilivlokken toe en bak ca. 2 minuten verder.

  3. Giet de passata en de bouillon bij het vlees. Laat de saus met het deksel op de pan ca. 20 minuten op laag vuur sudderen.

  4. Kook ondertussen de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af en roer hem voorzichtig door de saus. Breng op smaak met zout, peper en 2 el olijfolie. Strooi de parmezaan over de pasta en garneer eventueel met extra peterselie.

Per portie: 1101 kcal | 114 g koolhydraten | 46 g eiwit | 50 g vet

Foto’s: Willem van Santen Foodstyling & receptuur: Jacqueline Sluijter Styling: Femke van Waveren

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (18 stemmen)

Wat drink je erbij?

Biersommelier Nathan: “Nora van Birrificio Baladinpast mooi bij deze rigatoni. Birrificio Baladin komt uit Piemonte en wordt gezien als één van de grondleggers van de huidige, rijke Italiaanse biercultuur. Ze begonnen in 1996 als brewpub maar zijn inmiddels een gevestigde naam binnen de Europese bierscene. Nora wordt gebrouwen met oergraan kamut, gember en mirre. Een typerend bier voor Italië, waar het gebruik van kruiden niet wordt geschuwd. Het wordt gelukkig niet overdreven, er wordt altijd gezorgd voor een goede balans. Het mooie van kruiden in bier, is dat het al snel goed past bij kruiden in het gerecht, dat zien we hier ook. Het zachte karakter en relatief lage koolzuurgehalte van Nora tilt het geheel aan smaken mooi omhoog.”

Tip:

Lekker met een Baladin Nora!

Italiaanse worst

Er zijn verschillende soorten Italiaanse worsten, ook wel salsiccia genoemd. Denk bijvoorbeeld aan mortadella, salami maar ook pancetta. Veel vleessoorten die je misschien wel van de borrelplank kent, zijn eigenlijk dunne plakjes gesneden worst. Hoewel je dus niet over één Italiaanse worst kan praten, wordt in het buitenland vaak venkelworst bedoeld wanneer men over Italiaanse worst spreekt. Vooral in Noord-Amerika is dit een populaire smaakmaker.

Wat is venkelworst?

In Noord-Amerika doelen ze dus op venkelworst wanneer er venkelworst in een recept staat. Maar wat is het eigenlijk? Venkelworst is een worst gemaakt van varkensvlees en gekruid met venkel en anijs. Doordat de Italiaanse worst al smaakmakers bevat, kan het eenvoudig worden toegevoegd aan allerhande Italiaanse gerechten. Bijvoorbeeld deze heerlijke pasta!