Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Halloweencheesecake met marshmallows

Halloween taart maken met griezelige decoratie

Advertentie

Hou je, net als wij, van bakken én van Halloween? Dan staat het maken van een enge Halloween taart eind oktober sowieso op jouw planning. We delen onze beste tips, zodat je straks een lekker eng stukje van jouw taart kunt snijden.

Halloween taart maken

Het liefst maken we voor elke feestdag, hoe groot of klein ook, een taart in thema. Op 31 oktober is het Halloween, de griezeligste dag van het jaar, en daar moet natuurlijk ook een lekker spookachtige taart zijn. Dit zijn onze beste tips en tricks voor Halloween taart maken met decoratie om van te griezelen.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Decoratie voor Halloween taart: duistere drip

Een dripcake ziet er natuurlijk altijd prachtig uit en deze decoratie werkt dus ook bij Halloween taart maken erg goed. Kies voor een zwarte drip om je taart extra spookachtig te maken, of ga voor een klassieke Halloweenkleur, zoals oranje, groen of paars.

Je kunt kiezen voor glazuur of gesmolten chocolade, die je in de gewenste tint kunt kleuren. Lepel het glazuur of de chocolade op de bovenkant van je taart en laat hem er aan de zijkanten een beetje vanaf druipen. Deze no-bake oreotaart hieronder geeft een goed beeld van hoe de drip er uit hoort te zien:

No-bake oreotaart

Meringuespookjes als Halloween decoratie

Een andere leuke manier om je Halloweentaart te versieren is met spookjes gemaakt van meringue. Daarnaast zijn meringuespookjes ook nog eens heel makkelijk te maken: klop eiwit met suiker stijf, spuit er mooie toefjes van, bak ze krokant in de oven en teken er met eetbare stift spookachtige gezichtjes op.

Het volledige recept voor de spookjes vind je in het recept voor deze Halloweencheesecake met marshmallows, maar je kunt ze natuurlijk ook op een andere Halloween taart zetten.

Halloweencheesecake met marshmallows

Halloweensnoep

Nadat jij of je kinderen langs de deuren zijn wezen trick-or-treaten heb je waarschijnlijk bergen met Halloweensnoep in huis. Je kunt het gebruiken om dit kleurrijke Halloweenbark te maken, maar je kunt er natuurlijk ook een Halloween taart mee versieren.

Ga voor snoep dat er een beetje griezelig uitziet, zoals gummiwormen, snoepogen en winegumgebitten. Deze snoepversiering kan ook heel goed met de duistere drip van hierboven!

Chocolade-spinnenweb

Ook leuk: versier je taart met een spinnenweb van chocolade. Hiervoor bak je eerst je favoriete taart, zoals deze chocoladetruffeltaart met frambozenglazuur, maar laat je het glazuur weg.

Smelt vervolgens donkere en witte chocolade, schenk de donkere chocolade over de taart en de witte in een spuitzak. Knip een klein gaatje in de spuitzak en spuit cirkels op de taart. Trek met een satéprikker lijnen van binnen naar buiten en klaar is je spinnenweb! Maak je taart eventueel helemaal af met snoep- of plastic spinnetjes.

spinnenwebtaart - halloween

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Lotus van Overveldt

Eindredacteur

Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!