Advertentie
Halloween taart maken
Het liefst maken we voor elke feestdag, hoe groot of klein ook, een taart in thema. Op 31 oktober is het Halloween, de griezeligste dag van het jaar, en daar moet natuurlijk ook een lekker spookachtige taart zijn. Dit zijn onze beste tips en tricks voor Halloween taart maken met decoratie om van te griezelen.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Decoratie voor Halloween taart: duistere drip
Een dripcake ziet er natuurlijk altijd prachtig uit en deze decoratie werkt dus ook bij Halloween taart maken erg goed. Kies voor een zwarte drip om je taart extra spookachtig te maken, of ga voor een klassieke Halloweenkleur, zoals oranje, groen of paars.
Je kunt kiezen voor glazuur of gesmolten chocolade, die je in de gewenste tint kunt kleuren. Lepel het glazuur of de chocolade op de bovenkant van je taart en laat hem er aan de zijkanten een beetje vanaf druipen. Deze no-bake oreotaart hieronder geeft een goed beeld van hoe de drip er uit hoort te zien:
Meringuespookjes als Halloween decoratie
Een andere leuke manier om je Halloweentaart te versieren is met spookjes gemaakt van meringue. Daarnaast zijn meringuespookjes ook nog eens heel makkelijk te maken: klop eiwit met suiker stijf, spuit er mooie toefjes van, bak ze krokant in de oven en teken er met eetbare stift spookachtige gezichtjes op.
Het volledige recept voor de spookjes vind je in het recept voor deze Halloweencheesecake met marshmallows, maar je kunt ze natuurlijk ook op een andere Halloween taart zetten.
Halloweensnoep
Nadat jij of je kinderen langs de deuren zijn wezen trick-or-treaten heb je waarschijnlijk bergen met Halloweensnoep in huis. Je kunt het gebruiken om dit kleurrijke Halloweenbark te maken, maar je kunt er natuurlijk ook een Halloween taart mee versieren.
Ga voor snoep dat er een beetje griezelig uitziet, zoals gummiwormen, snoepogen en winegumgebitten. Deze snoepversiering kan ook heel goed met de duistere drip van hierboven!
Chocolade-spinnenweb
Ook leuk: versier je taart met een spinnenweb van chocolade. Hiervoor bak je eerst je favoriete taart, zoals deze chocoladetruffeltaart met frambozenglazuur, maar laat je het glazuur weg.
Smelt vervolgens donkere en witte chocolade, schenk de donkere chocolade over de taart en de witte in een spuitzak. Knip een klein gaatje in de spuitzak en spuit cirkels op de taart. Trek met een satéprikker lijnen van binnen naar buiten en klaar is je spinnenweb! Maak je taart eventueel helemaal af met snoep- of plastic spinnetjes.
Lees ook:
Onze tips
Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten
Deze 9 recepten met rabarber wil je maken
15x de lekkerste mozzarella recepten
Koningsdag cocktails: deze drankjes wil je maken
11x recepten voor Koningsdag
5x het lekkerste asperge recept
The battle of the chefs: wie kan het beste asperges bereiden?
15x toetjes in een glaasje
Lotus van Overveldt
Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.