Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Donkere chocoladetaart

Donkere chocoladetaart

  • Eenvoudig

Advertentie

Ingrediënten

Onze ultieme chocoladetaart is toch wel deze donkere chocoladegnachetaart. Laag voor laag genieten van chocoladebiscuit, extra donkere ganache en knapperige chocoladekrullen.

Bereiding

  1. Breng voor de biscuitbodem 500 ml water aan de kook en los er 125 g cacao en de bruine basterdsuiker in op. Laat kort afkoelen. Meng 600 g bloem met het bakpoeder. Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Klop 300 g boter met het vanillemerg en de witte basterdsuiker wit en romig.

  2. Voeg al kloppend om en om de eieren en een lepel van het bloemmengsel toe aan de boter. Meng de rest van de bloem erdoorheen. Roer het cacaomengsel door het beslag.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Verdeel het beslag over 3 ingevette en met bloem bestoven springvormen (24 cm Ø). Bak de cakes, eventueel na elkaar, ca. 30 minuten in de oven. Laat ca. 10 minuten afkoelen en los dan de cakes uit de vorm. Laat de cakes verder helemaal afkoelen op een rooster.

  4. Verwarm voor de ganache 200 ml water met 2 el suiker en 350 g boter in een pan. Voeg als het mengsel net kookt de chocolade toe en neem van het vuur. Roer het geheel goed door en laat afkoelen tot een stevige, smeerbare ganache. Roer de ganache regelmatig door.

  5. Leg 1 van de biscuits op een taartplateau en bestrijk met ca. ¼ van de ganache. Herhaal met de overige biscuits en bestrijk bij de laatste biscuit ook de zijkanten van de taart met de overgebleven ganache als een glazuur. Laat het geheel ca. 1 uur opstijven in de koelkast. Versier de taart met chocoladekrullen* en bestuif hem met cacaopoeder.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (6 stemmen)