Foodies 02/2025
Aziƫ
cover Azie
Cover voor Halloweenpompoentaart

Halloweenpompoentaart

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Aantal stukken
15

Ingrediƫnten

Voor de spookjes

Voor de icing

Benodigdheden

  • bakpapier
Deze Halloweenpompoentaart is helemaal in thema, dankzij de bijpassende smaak van de pompoen en de spooky touch van de witte chocolade. Griezelen maar!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180ā°C / hetelucht: 160ā°C). Vet de taartvormen in met olie en bekleed de bodems met bakpapier. Meng in een grote kom de bloem met de baksoda, de specerijen en het zout. Klop de kristalsuiker, de basterdsuiker, de olie, de eieren, de pompoenpuree, de melk en de vanille in een andere kom met een houten lepel door elkaar. Schenk het mengsel bij de bloem en klop glad met een garde. Verdeel het beslag over de taartvormen en schud voorzichtig om de bovenkant glad te maken.

  2. Bak ca. 30 minuten, tot een satƩprikker schoon uit het midden van de cakes komt. Neem uit de oven en laat ca. 10 minuten afkoelen in de taartvormen. Stort op een rooster en laat helemaal afkoelen.

  3. Maak terwijl de cakes afkoelen de spookjes en de icing. Breek voor de spookjes de chocolade in stukjes, doe ze in een hittebestendige kom en smelt in intervallen van ca. 30 seconden in de magnetron of au bain-marie. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep een theelepel van de gesmolten chocolade op het bakpapier en trek er met de lepel doorheen om het ā€˜staartjeā€™ van het spookje te maken. Herhaal met de rest van de chocolade. Zet minimaal 30 minuten in de koelkast om uit te harden. Teken met de eetbare zwarte stift ogen en monden op de spookjes.

  4. Klop voor de icing de roomkaas en de boter in een kom romig en glad. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker en de vanille toe en klop licht en luchtig. Verdeel de icing over twee kommen. Kleur de ene met een druppel oranje kleurstof en de andere met een druppel roze kleurstof.

  5. Leg, als de cakes helemaal zijn afgekoeld, een van de cakes op een bord of taartplateau. Schep een lepel oranje en een lepel roze icing. Strijk uit naar de randen en zet de tweede cake erop. Verdeel met een paletmes hoopjes van beide kleuren icing over de taart en strijk gelijkmatig over uit over de bovenkant en zijdes van de taart, in een marmereffect. Druk de chocoladespookjes en de sprinkles er zachtjes op. Overgebleven taart blijft in een luchtdichte bak in de koelkast tot drie dagen goed. Zonder icing blijft de taart tot twee maanden goed in de diepvries.

Per stuk: 651 kcal | 88 g koolhydraten | 5 g eiwit | 30 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)