Herfsttaart bakken
Vanaf morgen moeten we er echt aan geloven, op 23 september begint namelijk de astronomische herfst. Het goede nieuws is: herfst is bij uitstek het seizoen om te bakken. We wisselen ons Italiaanse ijsje in voor een stuk taart of plak cake, en frisse fruitsmaken maken plaats voor kruidige specerijen, knapperige noten en donkere chocolade. De lekkerste recepten om zo’n typische herfsttaart te bakken hebben we nu voor je verzameld.
Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Appeltaart met dubbele gember
Appel en gember passen beide perfect bij de herfst. Stop ze samen in een taartje en daar is je ultieme herfsttaart.
> naar het recept: appeltaart met dubbele gember
Klassieke boterkoek met amandel en sinaasappel
Met boterkoek zit je altijd goed. De sinaasappel maakt ‘m lekker fris. Zó lekker, dat je stiekem gewoon nog een stukje pakt.
> naar het recept: boterkoek met amandel en sinaasappel
Pompoen tarte-tatin met karnemelksorbet
Denk je aan de herfst, dan denk je aan pompoen. Pompoen bestaat in alle soorten en maten en je kunt er dan ook alle kanten mee op. Lekker in een risotto met geitenkaas en salie of om pompoensoep van te maken. Maar wist je dat je pompoen ook goed in zoete baksels kunt verwerken? Probeer deze tarte-tatin maar eens.
> naar het recept: pompoen tarte-tatin met karnemelksorbet
Easy vijgentaart van Jamie Oliver
Nog zo’n typisch herfstingrediënt: vijgen. Met dit recept van Jamie Oliver tover je deze prachtige vrucht om tot een nóg mooier taartje.
> naar het recept: easy vijgentaart met Jamie Oliver
Foto: © David Loftus, 2023
Cake tatin met peertjes en chocolade
Ook peren passen perfect bij de herfst. In dit omgekeerde taartje met chocolade en vanillesaus komen ze wel heel goed tot hun recht. Om je vingers bij af te likken, zo lekker.
> naar het recept: cake tatin met peertjes en chocolade