Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Pompoen-tarte tatin met karnemelksorbet

5x herfsttaart bakken: de lekkerste recepten

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Herfsttaart bakken

Ieder jaar op 23 september begint de astronomische herfst. Het goede nieuws is: herfst is bij uitstek het seizoen om te bakken. We wisselen ons Italiaanse ijsje in voor een stuk taart of plak cake, en frisse fruitsmaken maken plaats voor kruidige specerijen, knapperige noten en donkere chocolade. De lekkerste herfst recepten om zo’n typische herfsttaart te bakken hebben we nu voor je verzameld.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Klassieke boterkoek met amandel en sinaasappel

Klassieke boterkoek met amandel en sinaasappel

Met boterkoek zit je altijd goed. De sinaasappel maakt ‘m lekker fris. Zó lekker, dat je stiekem gewoon nog een stukje pakt.

Naar het recept
appeltaart met gember

Appeltaart met dubbele gember

Appel en gember passen beide perfect bij de herfst. Stop ze samen in een taartje en daar is je ultieme herfsttaart.

Naar het recept
Pompoen-tarte tatin met karnemelksorbet

Pompoen-tarte tatin met karnemelksorbet

Denk je aan de herfst, dan denk je aan pompoen. Pompoen bestaat in alle soorten en maten en je kunt er dan ook alle kanten mee op. Lekker in een risotto met geitenkaas en salie of om pompoensoep van te maken. Maar wist je dat je pompoen ook goed in zoete baksels kunt verwerken? Probeer deze tarte-tatin maar eens.

Naar het recept
EASY VIJGENTAART

Easy vijgentaart van Jamie Oliver

Nog zo’n typisch herfstingrediënt: vijgen. Met dit recept van Jamie Oliver tover je deze prachtige vrucht om tot een nóg mooier taartje.

Foto: © David Loftus, 2023

Naar het recept
cake tatin

Cake tatin met peertjes en chocolade

Ook peren passen perfect bij de herfst. In dit omgekeerde taartje met chocolade en vanillesaus komen ze wel heel goed tot hun recht. Om je vingers bij af te likken, zo lekker.

Naar het recept
Uitgelicht recept
Klassieke boterkoek met amandel en sinaasappel

Klassieke boterkoek met amandel en sinaasappel

Met boterkoek zit je altijd goed. De sinaasappel maakt ‘m lekker fris. Zó lekker, dat je stiekem gewoon nog een stukje pakt.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

1 ei (losgeskopt om te bestrijken)
blanke amandelen (om te versieren)

Voor het deeg

350 g bloem
300 g witte basterdsuiker
300 g zachte boter
1 ei
geraspte schil van ½ sinaasappel
sap van ½ citroen
1 tl zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een ronde taartvorm in en zet in de koelkast. Meng alle ingrediënten voor het deeg zo kort mogelijk door elkaar, tot een glad deeg waar geen bloem meer zichtbaar is. Druk het deeg in de gekoelde vorm en strijk zo glad mogelijk uit.

  2. Bestrijk de bovenkant van het deeg met ei en zet de koek nog 5 minuten in de koelkast. Druk wat amandelen in het deeg, bestrijk nogmaals met ei en maak met een vork een leuke patroon in het deeg. Bak de boterkoek in ca. 25 minuten licht goudbruin. Laat afkoelen in de vorm en snijd er puntjes of blokjes van.

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!