Advertentie
Herfsttaart bakken
Ieder jaar op 23 september begint de astronomische herfst. Het goede nieuws is: herfst is bij uitstek het seizoen om te bakken. We wisselen ons Italiaanse ijsje in voor een stuk taart of plak cake, en frisse fruitsmaken maken plaats voor kruidige specerijen, knapperige noten en donkere chocolade. De lekkerste herfst recepten om zo’n typische herfsttaart te bakken hebben we nu voor je verzameld.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Klassieke boterkoek met amandel en sinaasappel
Met boterkoek zit je altijd goed. De sinaasappel maakt ‘m lekker fris. Zó lekker, dat je stiekem gewoon nog een stukje pakt.
Appeltaart met dubbele gember
Appel en gember passen beide perfect bij de herfst. Stop ze samen in een taartje en daar is je ultieme herfsttaart.
Pompoen-tarte tatin met karnemelksorbet
Denk je aan de herfst, dan denk je aan pompoen. Pompoen bestaat in alle soorten en maten en je kunt er dan ook alle kanten mee op. Lekker in een risotto met geitenkaas en salie of om pompoensoep van te maken. Maar wist je dat je pompoen ook goed in zoete baksels kunt verwerken? Probeer deze tarte-tatin maar eens.
Easy vijgentaart van Jamie Oliver
Nog zo’n typisch herfstingrediënt: vijgen. Met dit recept van Jamie Oliver tover je deze prachtige vrucht om tot een nóg mooier taartje.
Foto: © David Loftus, 2023
Cake tatin met peertjes en chocolade
Ook peren passen perfect bij de herfst. In dit omgekeerde taartje met chocolade en vanillesaus komen ze wel heel goed tot hun recht. Om je vingers bij af te likken, zo lekker.
Klassieke boterkoek met amandel en sinaasappel
Met boterkoek zit je altijd goed. De sinaasappel maakt ‘m lekker fris. Zó lekker, dat je stiekem gewoon nog een stukje pakt.
Ingrediënten
Voor het deeg
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een ronde taartvorm in en zet in de koelkast. Meng alle ingrediënten voor het deeg zo kort mogelijk door elkaar, tot een glad deeg waar geen bloem meer zichtbaar is. Druk het deeg in de gekoelde vorm en strijk zo glad mogelijk uit.
Bestrijk de bovenkant van het deeg met ei en zet de koek nog 5 minuten in de koelkast. Druk wat amandelen in het deeg, bestrijk nogmaals met ei en maak met een vork een leuke patroon in het deeg. Bak de boterkoek in ca. 25 minuten licht goudbruin. Laat afkoelen in de vorm en snijd er puntjes of blokjes van.
Lees ook:
Onze tips
Stoven maar: 4x recepten met groente
Wat eten we vanavond? 15x lekkere recepten voor elke dag
Toetjes met mascarpone: van cake tot taart
5x verrassende rode kool recepten
Dit zijn de lekkerste koolhydraatarme recepten
Allround oven: dit zijn de beste ovengerechten recepten
De lekkerste recepten voor wafels bakken
Mosterd bij de maaltijd
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?