
Lees verder na de advertentie
Herfsttaart bakken
Ieder jaar op 23 september begint de astronomische herfst. Het goede nieuws is: herfst is bij uitstek het seizoen om te bakken. We wisselen ons Italiaanse ijsje in voor een stuk taart of plak cake, en frisse fruitsmaken maken plaats voor kruidige specerijen, knapperige noten en donkere chocolade. De lekkerste herfst recepten om zo’n typische herfsttaart te bakken hebben we nu voor je verzameld.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Klassieke boterkoek met amandel en sinaasappel
Met boterkoek zit je altijd goed. De sinaasappel maakt ‘m lekker fris. Zó lekker, dat je stiekem gewoon nog een stukje pakt.

Appeltaart met dubbele gember
Appel en gember passen beide perfect bij de herfst. Stop ze samen in een taartje en daar is je ultieme herfsttaart.

Pompoen-tarte tatin met karnemelksorbet
Denk je aan de herfst, dan denk je aan pompoen. Pompoen bestaat in alle soorten en maten en je kunt er dan ook alle kanten mee op. Lekker in een risotto met geitenkaas en salie of om pompoensoep van te maken. Maar wist je dat je pompoen ook goed in zoete baksels kunt verwerken? Probeer deze tarte-tatin maar eens.

Easy vijgentaart van Jamie Oliver
Nog zo’n typisch herfstingrediënt: vijgen. Met dit recept van Jamie Oliver tover je deze prachtige vrucht om tot een nóg mooier taartje.
Foto: © David Loftus, 2023

Cake tatin met peertjes en chocolade
Ook peren passen perfect bij de herfst. In dit omgekeerde taartje met chocolade en vanillesaus komen ze wel heel goed tot hun recht. Om je vingers bij af te likken, zo lekker.

Klassieke boterkoek met amandel en sinaasappel
Met boterkoek zit je altijd goed. De sinaasappel maakt ‘m lekker fris. Zó lekker, dat je stiekem gewoon nog een stukje pakt.
Ingrediënten
Voor het deeg
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een ronde taartvorm in en zet in de koelkast. Meng alle ingrediënten voor het deeg zo kort mogelijk door elkaar, tot een glad deeg waar geen bloem meer zichtbaar is. Druk het deeg in de gekoelde vorm en strijk zo glad mogelijk uit.
Bestrijk de bovenkant van het deeg met ei en zet de koek nog 5 minuten in de koelkast. Druk wat amandelen in het deeg, bestrijk nogmaals met ei en maak met een vork een leuke patroon in het deeg. Bak de boterkoek in ca. 25 minuten licht goudbruin. Laat afkoelen in de vorm en snijd er puntjes of blokjes van.
Lees ook:
Onze tips

De beste burgers: 7x recepten voor een broodje hamburger

9x recepten met aubergine die je meteen wil maken

Paashapjes: met deze recepten organiseer jij de borrel

Zalmwraps maken? Dit zijn de lekkerste recepten

Dit zijn de beste recepten voor het Paasdiner

Paasontbijt inspiratie: overheerlijke recepten en ideeën

Paaslunch ideeën: zo maak jij een tafel vol lekkers

7x onweerstaanbare recepten met gezouten karamel
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?