Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
bakken met gember: butterscotch banoffee

5x bakken met gember

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze vijf favoriete recepten met gember bij elkaar. Ga jij bakken komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Bakken met gember

Dit ingrediënt past perfect bij het druiligere weer van afgelopen week. Verwarmend, smaakvol en verrassend lekker in zoete baksels. Bind je keukenschort alvast voor, dit weekend gaan we bakken met gember!

1. Gemberkoekjes met gekaramelliseerde wittechocoladeganache

Door witte chocolade te bakken in de oven wordt deze wat minder zoet. Door ‘m te bakken met gember krijg je een onweerstaanbare smaakcombinatie. Probeer maar eens uit, hierna wil je alleen nog maar bakken met gember!

Gemberkoekjes

2. Dadelcake met gemberglazuur

De pittige gember is uiteraard een fijne tegenhanger van de zoete dadels. Het zoete glazuur brengt een perfecte balans in deze cake met gember. Een likje (gezouten) roomboter maakt deze cake helemaal af!

bakken met gember: dadelcake met gemberglazuur

3. Frambozen-gembertaart met browniebodem

Het is moeilijk om uit te leggen hoe recepten ontstaan. Soms is het een smaakcombinatie die je in je hoofd bedenkt en soms zijn het mooie kleuren, lagen en ingrediënten die er samen goed uitzien. Dit recept was daar een combinatie van, met volle smaak en mooie lagen. Dit is op en top bakken met veel smaak, probeer maar eens!

Frambozen-gembertaart met browniebodem

4. Bakken met gember: kruidcake

bakken met gember: kruidcake

5. Butterscotch-banoffeetaart

butterscotch banoffee

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!