Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een cakeblik (ca. 900 g inhoud) in met boter en bekleed het met bakpapier. Houd 2 el gehakte dadels apart voor de garnering. Doe de rest van de dadels in een pan en giet  de melk eroverheen. Breng de melk aan de kook. Haal de pan van het vuur, voeg het vanille-extract en de baking soda toe en laat het geheel afkoelen.
  2. Klop 100 g boter met de basterdsuiker met een handmixer romig. Voeg de eieren een voor een toe en klop verder tot een glad beslag. Spatel de bloem, het bakpoeder en het gemberpoeder erdoorheen. Roer het melk-dadelmengsel en de stemgember erdoorheen.
  3. Giet het beslag in het cakeblik en bak de cake ca. 50 minuten in de oven tot een satéprikker er schoon uitkomt. Haal de cake uit de oven en laat in het blik volledig afkoelen.
  4. Stort de cake uit het blik op een rooster. Meng voor het glazuur de poedersuiker met de gembersiroop en een scheutje water. Verdeel het glazuur over de cake. Garneer met de grofgehakte stemgember en de achtergehouden dadels.

Per portie: ca. 414 kcal
7 g eiwit | 11 g vet | 71 g koolhydraten