Bereiding

1. Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier of plasticfolie. Maak de browniebodem door de amandelen, cashewnoten, ahornsiroop, het cacaopoeder, de cacaonibs en het vanillepoeder in een foodprocessor te mengen; het moet een kleverige textuur krijgen. Voeg de cacaoboter toe en pulseer tot je een deegbal hebt. Schep deze in de beklede bakvorm en druk aan op de bodem. Zet tot gebruik in de koelkast.

2. Maak de gembervulling door alle ingrediënten op hoge snelheid in de blender te mengen tot je een heel glad en romig geheel hebt. Schenk dit over de browniebodem. Leg de frambozen erop en druk ze er lichtjes in, zodat ze half in de gembervulling verdwijnen. Zet 1 uur in de koelkast of tot de taart stevig is.

Extra uitleg over het weken:

1. Voor het weken van 250 gram rauwe noten en zaden heb je warm, gefilterd water nodig om ze onder water te zetten, en een eetlepel roze zout. Het warme water neutraliseert een groot deel van de enzymenremmers en verhoogt de biobeschikbaarheid van de mooimakers, vooral vitaminen B. (Bij het weken van granen of bonen wordt vaak een zuurdere vloeistof gebruikt, maar omdat noten en zaden minder fytinezuur bevatten dan granen en peulvruchten maar meer enzymenremmers, is hier wel zout nodig.)

2. Schenk het warme water in een middelgrote kom of kan met een inhoud van minimaal 2 liter. Roer het zout erdoor tot het oplost. Voeg de noten of zaden toe en zorg dat ze helemaal onder water staan. Laat de kom minstens 6 uur, tot 24 uur, onafgedekt op het aanrecht staan. Als het warm is, kun je de kom beter in de koelkast zetten zodat de noten of zaden niet zuur worden. Zaden hebben meestal minder tijd nodig, ongeveer 6 uur, en harde noten en hazelnoten hebben een hele dag nodig.

3. Spoel de noten of zaden na het weken goed af. Je kunt de geweekte noten in de vriezer bewaren, ze drogen of ze meteen gebruiken!

Eet jezelf stralend gezond

Uit het boek

Eet jezelf stralend gezond
€22,99