Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Frambozen-gembertaart met browniebodem

Frambozen-gembertaart met browniebodem

  • Gemiddeld

Advertentie

Aantal personen: 8

BROWNIEBODEM

GEMBERVULLING

FRAMBOZEN

Het is moeilijk om uit te leggen hoe recepten ontstaan. Soms is het een smaakcombinatie die je in je hoofd bedenkt en soms zijn het mooie kleuren, lagen en ingrediënten die er samen goed uitzien. Dit recept was daar een combinatie van, met volle smaak en mooie lagen.

Bereiding

  1. 1. Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier of plasticfolie. Maak de browniebodem door de amandelen, cashewnoten, ahornsiroop, het cacaopoeder, de cacaonibs en het vanillepoeder in een foodprocessor te mengen; het moet een kleverige textuur krijgen. Voeg de cacaoboter toe en pulseer tot je een deegbal hebt. Schep deze in de beklede bakvorm en druk aan op de bodem. Zet tot gebruik in de koelkast.

  2. 2. Maak de gembervulling door alle ingrediënten op hoge snelheid in de blender te mengen tot je een heel glad en romig geheel hebt. Schenk dit over de browniebodem. Leg de frambozen erop en druk ze er lichtjes in, zodat ze half in de gembervulling verdwijnen. Zet 1 uur in de koelkast of tot de taart stevig is.

  3. 3. Spoel de noten of zaden na het weken goed af. Je kunt de geweekte noten in de vriezer bewaren, ze drogen of ze meteen gebruiken!

Extra uitleg over het weken:

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Eet jezelf stralend gezond

€ 22,99
Eet jezelf stralend gezond cover DEF