Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Gemberkoekjes

Gemberkoekjes met gekaramelliseerde wittechocoladeganache

  • Eenvoudig

Advertentie

Voor 20 stuks

Voor de wittechocoladeganache

Door witte chocolade te bakken in de oven wordt hij wat minder zoet. In combinatie met gember krijg je een onweerstaanbare smaakcombinatie.

Bereiding

  1. 1. Meng de bloem, de baking soda en het zout in een kom. Klop in een andere kom de boter, de basterdsuiker en de suiker met een handmixer glad en romig. Voeg de gember en het bloemmengsel toe en klop nog kort door. Stort het deeg op je werkblad en kneed met je handen tot een gelijkmatig deeg. Halveer het deeg en rol van beide helften een rol van ca. 5 cm Ø. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg ca. 4 uur in de koelkast.

  2. 2. Verwarm voor de wittechocoladeganache de oven voor (elektrisch: 120°C / hetelucht: 100°C). Breek de chocolade in stukken en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de chocolade 1–1 uur en 30 minuten in de oven tot hij een gekaramelliseerde kleur heeft gekregen. Roer de chocolade daarbij iedere 10-15 minuten door om te voorkomen dat hij aankoekt of verbrandt.

  3. 3. Schraap de chocolade los van het bakpapier. Sprenkel er wat grof zeezout overheen, roer hem goed door en laat hem in een nieuwe met bakpapier beklede schaal stollen.

  4. 4. Verhoog de oventemperatuur (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Snijd de deegrollen in ca. 40 koekjes van ca. ½ cm dik. Verdeel de koekjes over een met bakpapier beklede bakplaat en laat ca. 2 cm ruimte tussen de koekjes. Bak 11-12 minuten in de oven of tot ze lichtbruin zijn aan de randen. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes op de plaat ca. 10 minuten afkoelen. Leg de koekjes op je werkblad.

  5. 5. Breek de uitgeharde gekaramelliseerde chocolade in stukken en doe ze in een kom. Breng de slagroom in een steelpan tegen de kook. Giet de slagroom over de chocolade en laat ca. 3 minuten staan. Roer het dan tot een zachte ganache. Laat de ganache afkoelen tot een smeerbare consistentie. Verdeel een beetje ganache over een koekje en leg er een ander koekje bovenop. Herhaal met de overige koekjes en ganache. De koekjes blijven ca. 3 dagen goed in een luchtdichte trommel.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Edd Kimber Foto’s: Ant Duncan Styling: Kate Wesson Foodstyling: Edd Kimber

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)