
Asperges met ham, ei en botersaus
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Zin in seizoensgroenten op hun best? Maak witte asperges met ham, ei en botersaus. Dit gerecht is misschien wel de bekendste bereiding van het witte goud en dat is niet zonder reden. Deze ingrediënten passen namelijk perfect bij de smaak van de asperges.
Lees verder onder de advertentie
Zin in seizoensgroenten op hun best? Maak witte asperges met ham, ei en botersaus. Dit gerecht is misschien wel de bekendste bereiding van het witte goud en dat is niet zonder reden. Deze ingrediënten passen namelijk perfect bij de smaak van de asperges.
Bereiding
Vul een grote (asperge)pan met gezouten water en breng aan de kook. Breek of snijd de harde uiteinden van de asperges en schil ze met een dunschiller (de topjes hoef je niet mee te schillen).
Kook de asperges in ca. 8 minuten gaar. Test met een mesje of je er soepel doorheen snijdt en proef een stukje om te beoordelen of ze zacht genoeg zijn.
Kook intussen de eieren in 7½ minuten gaar. Spoel ze met koud water en pel ze. Hak ze in fijne stukjes en doe in een mengkom. Breng op smaak met een snuf zout en peper en roer.
Laat de boter smelten in een klein steelpannetje op middelhoog vuur. Let op dat de boter niet bruin kleurt. Neem van het vuur. Snijd ¼ van de citroen en knijp uit boven de boter.
Laat de asperges uitlekken en verdeel ze over borden. Verdeel de fijngehakte eieren eroverheen. Scheur de plakken ham in stukjes en schik die tussen de eitjes. Bestrooi alles met de krulpeterselie.
Lepel op elk bord wat van de botersaus en maak de asperges met ham en ei af met een snuf zout en peper. Snijd de resterende citroen in plakjes en leg ze bij op het bord.