Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
paarse asperges

Aspergesoep van schillen: zo maak je het!

Wist je dat je de schillen van asperges nooit weg moet gooien? Hiervan kan je namelijk heel goed soep trekken. Lees snel verder om erachter te komen hoe je aspergesoep van schillen maakt!

Lees verder na de advertentie

Het aspergeseizoen is volop aan de gang. In deze tijd van het jaar halen wij het liefste elke week het witte goud in huis om de lekkerste recepten met asperges te maken. Maar voordat je aan de slag kunt gaan, moet je eerst de asperges schoonmaken. Jij weet vast ook wel dat je het beste de onderkant eraf kan snijden en het buitenste laagje eraf moet schillen. Gooi dit daarna niet weg maar maak aspergesoep van schillen.

Wekelijks handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Aspergesoep maken van schillen

Veel asperges koken, levert veel schillen en afgesneden eindjes op, die -ons bin zunig- dankbaar in de soep verdwijnen. Want aspergeschillen zijn de perfecte basis voor een heerlijke bouillon. Dit maakt het ontzettend zonde om ze weg te gooien.

  1. In het basisrecept voor aspergesoep maken brengen we de schillen in water aan de kook.
  2. Laat de schillen geruime tijd trekken om een krachtige bouillon te krijgen. Hoe langer je wacht, hoe meer smaak je bouillon krijgt.
  3. Is de soep goed op smaak? Dan is het tijd om de schillen eruit te zeven. Deze zijn namelijk te hard en stug om op te eten.
  4. Je houdt een heldere en smaakvolle basis voor soep over. Je kunt de soep van de aspergeschillen zo drinken, maar ook gebruiken als basis voor andere gerechten zoals romige aspergesoep, risotto of verschillende sauzen.

Tip!

Bouillon invriezen

Wil jij nog wat langer van de smaak van asperges genieten? Dan is het slim om je zelfgemaakte soep van aspergeschillen in te vriezen. Geconcentreerde bouillon neemt minder ruimte in beslag, dus kook de bouillon het beste eerst flink in.

Tip

Giet de geconcentreerde bouillon in een ijsblokjesvorm en vries in. Zo heb je je zelfgemaakte ‘bouillonblokjes’ altijd op voorraad. In de diepvries is bouillon drie maanden houdbaar. Zo kun je ook na het voorjaar nog even vooruit. Dat is fijn want asperges zijn maar kort in het seizoen.

Soep van aspergeschillen

Wil jij gelijk met de bouillon aan de slag? Dan kun je deze in een handomdraai omtoveren tot een nog smaakvollere soep. In dit recept gebruiken we bijvoorbeeld hele asperges voor een extra rijke smaak. Daarbij wordt er room aan de soep toegevoegd en heerlijke toppings als eieren, bieslook en gekookte ham. Voeg jij liever zalmsnippers toe? Geen probleem! Met dit basisrecept kun je volop variëren en zo de aspergesoep maken naar eigen smaak:

bord met aspergesoep

Aspergesoep

Zodra de eerste asperges op de markt liggen, slaan wij groot in. Niet alleen om de klassieke combinatie met ham en ei te maken, maar ook om zelf aspergesoep te maken. Wij delen het recept, tips en heerlijke variaties!

Naar het recept

Wekelijks handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!