Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Eenpansgerechten: romige venkelpasta

Romige venkelpasta met worst

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Eenpanspasta’s zijn fantastisch. De rigatoni direct in de saus garen scheelt je niet alleen afwas, maar zorgt ervoor dat de pasta zich volzuigt met alle lekkere smaken.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Eenpanspasta’s zijn fantastisch. De rigatoni direct in de saus garen scheelt je niet alleen afwas, maar zorgt ervoor dat de pasta zich volzuigt met alle lekkere smaken.

Bereiding

  1. Verhit de olie in een koekenpan. Druk de worst uit zijn velletje en voeg toe aan de pan. Prak de worst met een houten pollepel in stukken en bak in ca. 5 minuten rondom goudbruin. Voeg de knoflook, het venkelzaad, het paprikapoeder en de chilivlokken toe en bak ca. 2 minuten mee.

  2. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, de tomatenpuree en de bouillon toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Voeg de pasta toe, zet het deksel op de pan en laat op laag vuur 12-15 minuten zachtjes doorkoken tot de pasta gaar is. Roer het geheel regelmatig door.

  3. Roer, wanneer de pasta bijna gaar is, de crème fraîche, 2 el parmezaan en de verse basilicum erdoorheen. Zet het vuur uit en laat de pan nog ca. 2 minuten staan. Verdeel de pasta over borden en garneer met extra parmezaan.

Per portie: 555 kcal | 49 g koolhydraten | 26 g eiwit | 27 g vet
Wist je dat?
Je kunt dit recept met penne of rigatoni maken. Qua vorm lijken ze op elkaar, maar rigatoni is nét wat groter, en de buisjes zijn aan de zijkanten recht afgesneden. Doordat ze geribbeld zijn aan de buitenzijde, hecht de saus zich goed aan deze pastasoort. Dus kun je rigatoni bij de winkel vinden? Kies dan zeker voor deze pasta!

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (93 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!