Bereiding
1. Verhit de olie in een koekenpan. Druk de worst uit zijn velletje en voeg toe aan de pan. Prak de worst met een houten pollepel in stukken en bak in ca. 5 minuten rondom goudbruin. Voeg de knoflook, het venkelzaad, het paprikapoeder en de chilivlokken toe en bak ca. 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de pasta toe, zet het deksel op de pan en laat op laag vuur 12-15 minuten zachtjes doorkoken tot de pasta gaar is. Roer het geheel regelmatig door.
2. Roer, wanneer de pasta bijna gaar is, de crème fraîche, 2 el parmezaan en het basilicum erdoorheen. Zet het vuur uit en laat de pan nog ca. 2 minuten staan. Verdeel de pasta over borden en garneer met extra parmezaan.
Per portie (3): ca. 555 kcal
26 g eiwit | 27 g vet | 49 g koolhydraten
Op zoek naar de perfecte hapjespan? Bekijk snel dit artikel!