Advertentie
Door de pasta, in een ovenschotel of in een salade. Aubergine is een groente die eigenlijk overal wel bij past. Toch koken we er niet heel vaak mee. Tijd voor verandering! We verzamelden heerlijke recepten met aubergine voor je.
Recepten met aubergine
De één gruwelt ervan, de ander heeft het haast standaard in huis. Zoek je inspiratie? Dan zijn deze recepten met aubergine ideaal. Zelfs als je eigenlijk niet zo van deze groente houdt, zijn deze recepten onweerstaanbaar lekker. Probeer maar eens uit!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Rode-pestopasta met aubergine
Lenna Omrani over haar recept: “De credits voor deze rode pesto gaan naar mijn vriendin Dali van Zonderzooi. De combinatie van de heerlijke pesto met de groenten en de stevige pasta maakt dit recept werkelijk een feestje, maar toch heel voedzaam.”
Gefrituurde aubergine met tijm-honingvinaigrette
Wist je dat je aubergines ook prima kan frituren? Probeer deze variatie met tijm-honingvinaigrette vooral eens uit. Door de vinaigrette krijgt de aubergine een heerlijke smaak. Zowel lekker als hoofdgerecht én als bijgerecht.
Gebakken aubergine met sojasaus en knoflook
Op zoek naar een simpel recept met aubergine vol smaak? Dan is dit gerecht perfect voor jou. Gebruik wel sojasaus van goede kwaliteit, daarmee krijg je het beste resultaat.
Aubergines in kaneel met feta, olijven & bulgur
Bakplaten vol lekkers zijn de favoriet van Rukmini Iyer, auteur van o.a. De Snelle Bakplaat. Waaronder dit gerecht met aubergines, feta, olijven, kaneel en bulgur. Bovendien is dit één van onze favoriete recepten met aubergine.
Vega moussaka uit Jamie Olivers VEG
Jamie Oliver’s VEG is nog altijd favoriet op de redactie. Wat wil je ook met al die smakelijke en simpele gerechten? Van een vegetarische moussaka krijgen we immers nooit genoeg. Bekijk snel dit heerlijke recept met aubergine!
Kleverige aubergine met pinda’s
Max La Manna vertelt over zijn recept: “Dit is een van mijn favoriete manieren om aubergines te bereiden. De truc is om ze te grillen zonder olie voor een ongelooflijk intense, geroosterde smaak. Gehuld in een zoet, stroperig, srirachalaagje wordt het vruchtvlees zinderend heet en smaakvol.”
Nog meer aubergine recepten:
Wij krijgen geen genoeg van aubergine, jij ook niet? Bekijk dan zeker ook onderstaande recepten met aubergine voor nóg meer inspiratie.
Zoete aubergines met sumak-sesam
Mounir Toub over zijn recept: “Deze aubergines zien er misschien ingewikkeld uit, maar in werkelijkheid is het een kookkunstje met minder dan tien ingrediënten. Jij kunt dit!”
Auberginelasagne met ricotta
In dit recept wissel je de lasagnebladen af met aubergine, zo krijg je gemakkelijk wat extra groente binnen. Los van de extra groente is dit recept ook nog eens heel erg lekker…
Gevulde aubergines met kappertjes en parmezaan
In dit recept is de oven je grootste vriend, die zorgt namelijk dat je een fantastisch gerecht op tafel zet. Knapperig, smaakvol én onweerstaanbaar lekker. Schenk er een goede wijn bij en je diner is compleet!
Ons favoriete aubergine recept:
Rode-pestopasta met aubergine
Lenna Omrani over haar recept: “De credits voor deze rode pesto gaan naar mijn vriendin Dali van Zonderzooi. De combinatie van de heerlijke pesto met de groenten en de stevige pasta maakt dit recept werkelijk een feestje, maar toch heel voedzaam.”
Voor de rode pesto
Voor de pasta
Garnering
Benodigdheden
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ⁰C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verdeel de aubergine en cherrytomaatjes over de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met peper, zout en knoflookpoeder. Rooster de groenten in de oven in 20 minuten gaar
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij tot gebruik.
Maak intussen de rode pesto. Pureer alle ingrediënten voor de pesto in de keukenmachine in 1-2 minuten tot een dikke en romige massa.
Zet een ruime pan op het vuur en doe de rode pesto erin. Schenk de groentebouillon erbij en verdun de pesto met wat water tot de dikte die je lekker vindt. Doe de gekookte pasta erbij en verwarm het gerecht nog een paar minuten op laag vuur.
Voeg de geroosterde groenten toe en schep ze door de pasta. Serveer meteen met de basilicumblaadjes en pijnboompitten.
Elke maand inspiratie?
Wil je elke maand de lekkerste inspiratie, recepten en verhalen op je deurmat? Bekijk dan eens onze voordelige abonnementen en kies voor Foodies Magazine!
Voldoende recepten met aubergine gevonden? Lees ook:
Onze tips
Worstenbroodjes maken: 5x lekkere recepten
De lekkerste wafels bakken: ontdek onze favoriete recepten
6x bakken met speculaaskruiden
Crumble: van appel tot rabarber – heerlijke recepten
Smaakvol stoven met Aneto
Stoven maar: 4x recepten met groente
Wat eten we vanavond? 15x lekkere recepten voor elke dag
Toetjes met mascarpone: van cake tot taart
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.