Recepten met aubergine

De één gruwelt ervan, de ander heeft het haast standaard in huis. Zoek je inspiratie? Dan zijn deze recepten met aubergine ideaal. Zelfs als je eigenlijk niet zo van deze groente houdt zijn deze vijf recepten onweerstaanbaar lekker, probeer maar eens uit!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Gebakken aubergine met sojasaus en knoflook

Op zoek naar een simpel recept met aubergine vol smaak? Dan is dit gerecht perfect voor jou. Gebruik wel sojasaus van goede kwaliteit, daarmee krijg je het beste resultaat. Knoflook en aubergine gaan volgens ons erg goed samen. Probeer het zelf met dit recept.

> naar het recept: gebakken aubergine met sojasaus en knoflook

Gebakken aubergine met sojasaus en knoflook

2. Aubergines in kaneel met feta, olijven & bulgur

Bakplaten vol lekkers zijn de favoriet van Rukmini Iyer, auteur van De Snelle BakplaatIn haar boek bundelde ze 75 makkelijke ovenrecepten. Waaronder dit fijne gerecht met aubergines, feta, olijven en bulgur. Bovendien is dit één van onze favorieten!

> naar het recept: aubergines in kaneel met feta, olijven & bulgur

3. Gefrituurde aubergine met tijm-honingvinaigrette

Wist je dat je aubergines ook prima kan frituren? Probeer eens deze variatie met tijm-honingvinaigrette vooral eens uit. Door de vinaigrette krijgt de aubergine een heerlijke smaak. Dit is zowel heerlijk als hoofdgerecht en als bijgerecht.

> naar het recept: gefrituurde aubergine met tijm-honingvinaigrette

gefrituurde aubergine

Nog meer recepten met aubergine:

4. Perzische aubergineschotel

Laat de Italiaanse of Aziatische keuken even voor wat het is. Ga vanavond voor dit Perzische recept met aubergine. Net even anders en daarom is het juist zo lekker. Bovendien is dit kruidige gerecht ook nog eens gezond. Loopt het water je al in de mond?

> naar het recept: Perzische aubergineschotel

5. Vega moussaka met aubergine van Jamie Oliver

Jamie Oliver’s VEG is nog altijd favoriet op de redactie. Wat wil je ook met al die smakelijke en simpele gerechten? Van een vegetarische moussaka krijgen we immers nooit genoeg. Bekijk snel dit recept met aubergine, daarna wil je nooit meer anders!

> naar het recept: vega moussaka met aubergine van Jamie Oliver

Op zoek naar meer lekkere recepten met aubergine? Yvonne dook de keuken in met Aziëliefhebber Emma de Thouars en maakte overheerlijke aubergine met chili-olie. Lees alles over een kijkje in de keuken van Emma!

Mijn Vega moussaka

Lees ook: