Bereiding
- Snijd de aubergines in de lengte in plakjes van ongeveer 1 centimeter dik.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in de koekenpannen en bak de aubergineplakken 3 minuten per kant, tot ze gaar zijn.
- Meng de honing met de granaatappelmelasse en de rest van de olijfolie. Blus de aubergines ermee af en wentel ze er aan beide kanten nog even door.
- Meng het sesamzaad met de sumak.
- Haal de pan van het vuur en bestrooi de aubergines met het sesamzaad-sumakmengsel. Draai de plakjes om en bestrooi ook de bovenkant met het sesamzaad-sumakmengsel. Bak de aubergine nog ongeveer 1 minuut.
- Garneer de aubergineplakken met de Turkse yoghurt, granaatappelpitjes en cress.
Tips:
- Meer gasten? Meer plakken! Je pakt je winst al door de aubergines in ronde plakjes te snijden in plaats van ovaal.
- Probeer op de markt verschillende aubergines te scoren, rond is ook leuk!
