Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Gebakken aubergine met sojasaus en knoflook

Gebakken aubergine met sojasaus en knoflook

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Geniet van gebakken aubergine, doordrenkt met smaken van sojasaus en knoflook. Een eenvoudig, verrukkelijk gerecht dat de zachte textuur van aubergine versterkt met een umami-rijk karakter.

Bereiding

  1. Meng de aubergine met de maïzena in een ruime kom. Verhit een laag olie van 1 cm in een wok of koekenpan en bak de aubergine in 5-7 minuten goudbruin en zacht. Doe dit zo nodig in delen, de aubergine moet in 1 laag in de pan passen.

  2. Giet zoveel olie uit de pan dat er nog 1-2 el overblijven. Bak hierin de knoflook 30-60 seconden tot hij geurig is, maar kijk uit dat hij niet verbrandt.

  3. Doe alle aubergine terug in de pan samen met de sojasaus en de kristalsuiker. Roer nog even tot de saus dikker wordt en draai het vuur uit. Strooi de bosui eroverheen en serveer met witte (jasmijn)rijst*.

*Benieuwd welke rijst je het beste kunt gebruiken? Bekijk de rijsttest op Emma's Instagram.

Receptuur en foodstyling: Emma de Thouars Fotografie en styling: Duncan de Fey.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (52 stemmen)