Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
gefrituurde aubergine

Gefrituurde aubergine met tijm-honingvinaigrette

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

het limoenzout

Bereiding

  1. Snijd de aubergines in plakken van ca. 1 cm dik. Verdeel de plakken in twee lagen over een diepe schaal. Giet de melk eroverheen en zorg dat alle plakken onderstaan. Zet ca. 2 uur opzij. Meng ondertussen voor het limoenzout het zout en de geraspte limoenschil in een vijzel.

  2. Giet de aubergine af. Meng de bloem en de polenta in een diep bord. Verhit de honing en de tijm in een steelpan op laag vuur tot de honing goed heet is. Haal de pan van het vuur en laat wat afkoelen.  Wentel de plakken aubergine door het bloemmengsel en zorg dat ze rondom bedekt zijn. Verwarm ½ cm olie in een koekenpan en bak de plakken aubergine portiegewijs aan beide zijden goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

  3. Verdeel de aubergine over borden. Besprenkel met de tijm-honingvinaigrette en bestrooi met wat zwarte peper en limoenzout.

Per portie: 343 kcal | 37 g koolhydraten | 4 g eiwit | 19 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (11 stemmen)