Bereiding

  1. Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak er de ui met een snufje zout in ca. 10 minuten zacht in. Voeg de knoflook toe en bak ca. 2 minuten mee. Blus af met de tomaten en plet ze een beetje met de achterkant van een houten lepel. Laat ca. 20 minuten rustig koken tot de saus ingedikt is. Roer de kappertjes erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
  2. Verhit een grote koekenpan of grillpan op middelhoog vuur. Bestrijk de plakjes aubergine aan beide kanten met de resterende olijfolie en bak ze, in porties, 4-5 minuten per kant in de hete pan tot ze goudbruin en zacht zijn.
  3. Klop voor de ricottasaus alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verdeel de helft van de aubergineplakjes over de bodem van een ovenschaal (30×20 cm). Verdeel er de helft van de tomatensaus over, leg er 4 lasagnebladen op en verdeel er de helft van de ricottasaus over. Scheur de helft van de mozzarella erover en bestrooi met de helft van de basilicumblaadjes. Begin weer met aubergineplakjes en herhaal alle lagen. Eindig met de mozzarella en het basilicum en bestrooi met de parmezaan. Bak de lasagne ca. 40 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is en de saus langs de randen borrelt.

Per portie: ca. 608 kcal
33 g eiwit | 36 g vet | 35 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s, styling & foodstyling: Stuart Ovenden