Foodies 02/2025
Aziƫ
cover Azie
Auberginecurry met kikkererwten

Auberginecurry met kikkererwten

In samenwerking met Tefal
  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • ca. 12 uur wachttijdca. 12 u. wachttijd

Aantal personen
4

Ingrediƫnten

Benodigdheden

  • pot
Curry is altijd een goed idee. Deze vegetarische variant heeft superveel smaak, doordat de ingrediƫnten langzaam garen in de crockpot. Je kunt natuurlijk eindeloos variƫren met je favoriete ingrediƫnten.
Tip
De ui en tomaat kunnen ook in de olie in de slowcooker gebakken worden (selecteer het programma ā€˜brownā€™). Lekker met geurige basmatirijst of ovenwarm naan brood.

Bereiding

  1. Week de kikkererwten 8-12 uur in ruim koud water.

  2. Snipper de ui en snijd ook de tomaat in blokjes. Verhit in een koekenpan of de slowcooker op programma ā€˜brownā€™ de olie. Bak de ui en tomaat 2 min. (zie tip). Schep de currypasta erdoor en bak nog 1 min. zachtjes. Snijd intussen de aubergine in blokjes.

  3. Doe de ui met de tomaat en de currypasta in de slowcooker. Voeg de aubergine en de kokosmelk toe.

  4. Sluit de slowcooker en selecteer het programma voor ā€˜slow cookā€™. Stel de tijd in op 4 uur.

  5. Hak de peterselie grof. Open de slowcooker. Breng de curry op smaak met peper en schep in een schaal. Bestrooi met de peterselie.

Tip 2: De ui en tomaat kunnen ook in de olie in de slowcooker gebakken worden (selecteer het programma ā€˜brownā€™).

Wat vind jij van dit recept?

3 / 5.0 (3 stemmen)