Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Auberginecurry met kikkererwten

Auberginecurry met kikkererwten*

Partnerbijdrage van Tefal
  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • ca. 12 uur wachttijdca. 12 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Week de kikkererwten 8-12 uur in ruim koud water.

  2. Snipper de ui en snijd ook de tomaat in blokjes. Verhit in een koekenpan of de slowcooker op programma ‘brown’ de olie. Bak de ui en tomaat 2 min. (zie tip). Schep de currypasta erdoor en bak nog 1 min. zachtjes. Snijd intussen de aubergine in blokjes.

  3. Doe de ui met de tomaat en de currypasta in de slowcooker. Voeg de aubergine en de kokosmelk toe.

  4. Sluit de slowcooker en selecteer het programma voor ‘slow cook’. Stel de tijd in op 4 uur.

  5. Hak de peterselie grof. Open de slowcooker. Breng de curry op smaak met peper en schep in een schaal. Bestrooi met de peterselie.

Tip 2: De ui en tomaat kunnen ook in de olie in de slowcooker gebakken worden (selecteer het programma ‘brown’).

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (1 stem)