Bereiding
- Week de kikkererwten 8-12 uur in ruim koud water.
- Snipper de ui en snijd ook de tomaat in blokjes. Verhit in een koekenpan of de slowcooker op programma ‘brown’ de olie. Bak de ui en tomaat 2 min. (zie tip). Schep de currypasta erdoor en bak nog 1 min. zachtjes. Snijd intussen de aubergine in blokjes.
- Doe de ui met de tomaat en de currypasta in de slowcooker. Voeg de aubergine en de kokosmelk toe.
- Sluit de slowcooker en selecteer het programma voor ‘slow cook’. Stel de tijd in op 4 uur.
- Hak de peterselie grof. Open de slowcooker. Breng de curry op smaak met peper en schep in een schaal. Bestrooi met de peterselie.
Tip 1: Lekker met geurige basmatirijst of ovenwarm naan brood.
Tip 2: De ui en tomaat kunnen ook in de olie in de slowcooker gebakken worden (selecteer het programma ‘brown’).
*Dit recept is voor een Tefal Slowcooker