Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Prik de aubergines rondom in met een vork of met de punt van een mes. Leg ze direct op het rooster in de oven en rooster ze 50 minuten, of tot ze heerlijk zacht, gaar en sappig zijn.
  2. Pluk de kleine muntblaadjes en houd ze apart. Pluk de rest van de blaadjes, doe ze in een vijzel en wrijf ze met de amandelen door elkaar. Doe de fijngeraspte citroenschil en het citroensap erbij, en werk ze er samen met de honing en 2 eetlepels extra vierge olijfolie door. Ontpit de olijven, scheur ze in stukjes en voeg ze toe. Verkruimel de feta erboven. Meng alles goed en voeg naar smaak zwarte peper toe. Verdeel de sla en kleine muntblaadjes over de borden. Snijd de zachte aubergines in de lengte doormidden, leg ze erop en bedek ze met de waanzinnige, pesto-achtige dressing. Ik hak, hussel en mix de hele boel altijd door elkaar voordat ik aanval. Deze salade is zowel warm als koud superlekker.

Energie: 340  kcal | Vet: 24,1 g | Verzadigde vetten: 5,3 g | Eiwit: 9 g | Koolhydraten: 25,1 g | Suiker: 15,7 g | Zout: 0,8 g | Vezels: 9,3 g

7 x anders van Jamie Oliver is verschenen bij Kosmos Uitgevers © Jamie Oliver Enterprises Ltd (2020 7 Ways) Fotografie: Levon Biss

7x anders

7x anders
€29,99